FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Besplatna turistička vođenja u povodu Dana međunarodnog priznanja

ZAGREB/RIJEKA, 11. siječnja 2017. (Hina) - Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH) u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ), u povodu Dana međunarodnog priznanja RH, u nedjelju 14. siječnja organizira besplatna vođenja i razglede u više od 40 gradova i lokacija, najavili su iz ZDTVH-a i HTZ-a.

Besplatna vođenja u povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (15. siječnja) odvijat će se u sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju". Sva vođenja i programi u svim gradovima počinju u nedjelju, 14. siječnja u 12 sati, a svi zainteresirani više informacija mogu dobiti u turističkim zajednicama gradova koji sudjeluju u projektu.

Besplatna vođenja organizirat će se u Puli, Poreču, Rovinju, Vodnjanu, Labinu, Motovunu, Fažani, Rijeci, Rabu, Malom Lošinju, Trsatu, Kastvu, Zadru, Ninu, Šibeniku, Kninu, Drnišu, Splitu, Trogiru, Solinu, Klisu, Sinju, Trilju, Vrgorcu, Makarskoj, Hvaru, Dubrovniku, Korčuli te u Zagrebu, Karlovcu, Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Čakovcu, Ivancu, Ludbregu, Slavonskom Brodu, Lipiku, Osijeku, Vukovaru, Vinkovcima, Iloku, Požegi i Županji.

"Zbog kvalitetne resursne osnove, iznimnih prirodnih ljepota i bogate kulturno povijesne baštine, turizam je iznimno važan za Hrvatsku i na to smo svi oduvijek ponosni. Stoga HTZ podržava i aktivno se uključuje u projekt besplatnih vođenja za sve građane u hrvatskim gradovima te vjerujemo u njihov veliki odaziv, jer će i na taj način moći vidjeti i čuti kako se i što prezentira brojnim turistima iz svijeta", poručio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Predsjednica ZDTVH-a Kristina Nuić Prka pozvala je građane da upoznaju hrvatske gradove i otkriju njihove skrivene priče.

"Svaki državljanin može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine", ocijenila je Nuić Prka, dodajući da se projekt održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

Iz tog Društva naglašavaju i da akcijom žele ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima, koji je u izradi, navodeći da će zaštićeni lokaliteti biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanja zemlje moći obavljati vodiči educirani isključivo u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙