FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković s predsjednikom Suda Europske unije

ZAGREB, 22. prosinca 2017. (Hina) - Premijer Andrej Plenković razgovarao je u petak u Banskim dvorima s predsjednikom Suda Europske unije Koenom Lenaertsom i Sinišom Rodinom, sucem tog suda koji se skrbi da se pravo EU-a jednako primjenjuje u svim članicama bloka i da ga poštuju sve zemlje i ustanove Unije, priopćeno je iz vlade.

Premijer je izrazio podršku radu Suda Europske unije i njegovoj jedinstvenoj ulozi u osiguravanju uniformnosti tumačenja i primjene prava Europske unije, piše u priopćenju. 

Razgovaralo se o ulozi Suda u razvoju europskog prava, a u pogledu njegove nadležnosti o prethodnom postupku koji pokreću nacionalni sudovi te o tužbama zbog povrede obveza država članica.

Premijer Plenković istaknuo je da je Hrvatska do sada sudjelovala u ukupno devet prethodnih postupaka, od koji je osam postupaka pokrenuto na inicijativu hrvatskih sudova, a jedan je postupak pokrenut na poticaj suda Kraljevine Švedske.

Na sastanku su sudjelovali i potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙