FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" obilježila 9. godišnjicu djelovanja

ZAGREB, 30. studenoga 2017. (Hina) - Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" obilježila je u petak Međunarodni dan osoba s invaliditetom i devetu godišnjicu djelovanja, a tom prigodom predstavljena su ostvarenja Zaklade u 2017., uručene su zahvalnice suradnicima i donatorima koji su dali doprinos u ostvarenju svrhe Zaklade te su uručena prijenosna računala petorici učenika srednjih škola i studentima s invaliditetom.

Predsjednik Upravnog odbora Zaklade Mirko Hrkač kazao je da je svrha zaklade pomoć mladima, djeci i studentima s invaliditetom na edukaciji, promicanje cjeloživotnog obrazovanja, te omogućavanje pristupa literaturi slijepim osobama i osobama s invaliditetom koje same ne mogu čitati.

Naveo je da su ove godine prilagodili 137 knjiga kroz zvučna, digitalna i tiskana izdanja. Prilagođena je 91 knjiga u zvučnom formatu, 14 knjiga je prilagođeno putem digitalizacije za potrebe slijepih osoba koje knjige čitaju uz pomoć računala, odnosno čitača glasova. Tri knjige objavljene su po principima građe lagane za čitanje.

Hrkač je podsjetio da je predstavljena nova usluga za slijepe, slabovidne i druge osobe koje ne mogu koristiti standardni (crni) tisak – online preuzimanje zvučnih knjiga iz fonda specijalne knjižnice u sastavu Zaklade. Tom se uslugom slijepim i drugim osobama koje ne mogu koristiti standardni tisak omogućava bespovratno preuzimanje zvučnih knjiga putem web knjižnice "Čujem, vjerujem, vidim", a putem usluge je moguće preuzeti do sedam naslova mjesečno iz fonda specijalne knjižnice Zaklade - oko 400 naslova.

Zaklada je, dodao je Hrkač, i ove godine organizirala studijske i edukativne posjete i putovanja za 20 mladih osoba i studenata s invaliditetom i 20 mladih osoba bez invaliditeta, njihovih asistenata.

Zahvalio je svima koji sudjelovali u radu zaklade te je izrazio uvjerenje da će tako biti i ubuduće. "Vjerujem da će se prepoznati naš rad i da će se i drugi priključiti", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙