FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 13. Bučijadi u Ivanić Gradu 200 izlagača i Škrlet corner

ZAGREB, 10. listopada 2017. (Hina) - Turističko-gospodarsku i gastronomsku manifestaciju 13. Bučijadu u Ivanić Gradu, na kojoj će domaće i proizvode od buče predstaviti 200-tinjak izlagača, ove godine nadopunjuje Škrlet corner 'ŠkrCo', gdje će posjetitelji probati autohtone sorte vina, ali i novi zanimljiv proizvod - pivo od buče Pivovare Crafter`s.

Pod motom - Dođi! Okusi! Osjeti! Vidi! prodajni sajam buča, bučinog ulja i ostalih domaćih proizvoda trajat će od 13. do 15. listopada, rekla je u utorak na konferenciji za medije direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter.

"Okosnica događaja je sajam na kojem će oko 200 izlagača, od kojih je 90 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 30 proizvođača bučinog ulja, prezentirati svoje proizvode", ističe Bešter.

 

Na Bučijadi i Izložba bučinog ulja Sjeverozapane Hrvatske

U sklopu Bučijade održava se 7. Izložba bučinog ulja Sjeverozapane Hrvatske s dodjelom medalja i priznanja za najbolja ulja. U subotu će, nakon otvaranja središnjeg  događaja 'Bučijade', obilaska izlagača i dodjele priznanja, u zabavno glazbenom programu sudjelovati grupa Opća opasnost.

"Ovogodišnja novost je Škrlet corner 'ŠkrCo' na kojem će se prezentirati autohtone sorte vina škrlet vinara udruge Škrlet. Sve će popratiti Gypsy jazz band. Gradski park će od petka biti mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče postavljaju svoje instalacije i skulpture. Pripremljen je etno program kao i Cooking show kojeg će na Gastro pozornici voditi kuharski 'chefovi", dodaje Bešter.

Zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada Tomislav Cuvaj je istaknuo da je Kum 13. Bučijade, porijeklom Ivanićanin i hrvatski najbolji skijaš, Ivica Kostelić. "Kostelić će u nedjelju primiti počasnu lentu na glavnoj pozornici te se pridružiti gostima", naglasio je. Kao novost za pivoljupce naveo je pivo od buče Pivovare Crafter`s.

Udruga tradicijskih obrta Koprivnica prikazat će stare zanate, moći će se pogledati izložba skulptura 'Zapisi u staklu' Mihaela Štebiha, ispred Muzeja Ivanić-Grada bit će izložba foto-hajgi 'Doživljaji trenutka' Ive Markulina i Dimitrija Škrka, a gradom će prošetati i Povijesne postrojbe Ivanić-Grada – 10.satnija Ivanić.

U Sportskom parku Zelenjak vatrogasci i izviđači izvest će zabavni program za djecu, primjerice vatrogasne igre s bučama, a djeca će se moći voziti u tradicijskoj 'Buča kočiji' te 'Buča-tramvajem'. U sklopu radionica Tvornica smijeha djeca će moći vidjeti kako se izrađuju eko igračke, pogledati mjuzikl za djecu 'Festival životinjskog carstva' ili rock mjzikl 'Živ, živ, živ', lutkarsku predstavu Zlatokosa i tri medvjedića, ali se i okušati u bubnjarskoj radionici Pop rock škola.

Bučijadu posjeti od 20 do 30 tisuća ljudi, a svaki novi gost je dobrodošao, rekao je Cuvaj, pozvavši građane na 13. Bučijadu u Ivanić Grad. Iz Zagreba za Ivanić Grad vozi turističko-izletnički vlak Bučko express.
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙