FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jesenski festival u Tovarniku - najteža bundeva od 660 kilograma

TOVARNIK, 1. listopada 2017. (Hina) - Na 12. tovarničkom jesenskom festivalu sudjelovalo je 100-tinjak izlagača, a na natjecanju za najveću bundevu pobijedila je 660 kilograma teška bundeva koju je uzgojio Ivica Ribarić iz Kozaraca u Baranji, priopćili su u nedjelju organizatori iz Općine Tovarnik i Odbora za provedbu festivala.

Drugo mjesto na tovarničkom festivalu, održanom u subotu, osvojio je Krunoslav Peulić iz Lovasa s bundevom od 440 kilograma, a treće mjesto Zvonimir Tišnjer iz Nove Subocke s bundevom od 380 kilograma.

 Pobjednik 12. tovarničkog jesenskog festivala Ivica Ribarić dobio je nagradu od 7. 000 kuna.

 "To mi je hobi zadnjih deset godina, a u svom vrtu imam nekoliko većih bundeva i tikvica. Sjeme za ovu najveću bundevu nabavio sam preko interneta u Engleskoj, sorta antlantic giant.  Sjeme sam stavio u posudicu sa zemljom 8. travnju 2017., a u vrt je presađena 20. travnja i rasla je oko 160 dana na površini od sto kvadrata. Dana 29. rujna bundevu sam ubrao i prevezao do Tovarnika", kazao je Ribarić iz baranjskog mjesta Kozaraca,

 Predsjednik odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je da bundeva od 660 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u susjednim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙