FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIDEO Radoš: Ruralna, planinska područja i otoci trebaju dobiti prioritet pri postavljanju točaka slobodnog pristupa internetu

ZAGREB/STRASBOURG, 12. rujna 2017. (Hina) - Europarlamentarac Jozo Radoš izrazio je zadovoljstvo prihvaćanjem Uredbe o promicanju internetske povezanosti u lokalnim zajednicama u kojoj je, na njegovu inicijativu, poseban naglasak stavljen na važnost slobodnog pristupa interneta u ruralnim, udaljenim i planinskim područjima te na otocima, priopćio je ured zastupnika.

Izvor: YouTube kanal Jozo Radoš

Na plenarnoj sjednici u utorak su podržani i amandmani koje je predložio zastupnik Radoš u ime Kluba zastupnika europskih liberala.

„Drago mi je da su dio Uredbe postali i moji prijedlozi koji zahtijevaju ravnomjeran razmještaj točaka slobodnog pristupa internetu na području cijele EU. Upravo ravnomjeran razmještaj pruža posebne pogodnosti ruralnim, udaljenim i planinskim područjima te otocima, te im osigurava prioritet prilikom raspisivanja natječaja i dodjela europskih sredstava“, zaključio je Radoš.

„Ovom Uredbom planirano je postavljanje 6000 točaka gdje će biti omogućen slobodan pristup internetu. Time se povećava dostupnost i promiče internetska povezanost na području cijele Europske unije“, kaže Radoš (GLAS/ALDE) .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙