FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana udruga CROMED

ZAGREB, 28. srpnja 2017. (Hina) - Udruga CROMED koja planira postati punopravni član međunarodne udruge Med Tech Europe te zastupati poslovne interese tvrtki koje su u Hrvatskoj registrirane za promet medicinskim proizvodima te zastupanje proizvođača medicinskih proizvoda osnovana je u četvrtak u Zagrebu. 

CROMED okuplja tvrtke koje obavljaju djelatnost prometa medicinskih proizvoda iz tri glavne grupacije - in vitro dijagnostičke medicinske opreme, kapitalne dijagnostičke i terapeutske opreme te iz područja implantanata, jednokratnih i višekratnih medicinskih proizvoda.

Ključni ciljevi Udruge su promocija i zagovaranje što šire primjene etičkog kodeksa MedTech Europe kod svih dionika u zdravstvenom sustavu Hrvatske, promocija vrijednosti utjecaja na kliničke ishode koje donosi industrija medicinskih proizvoda te stvaranje jasnog okvira propisa i standardnih postupaka kojim se medicinska tehnologija i medicinski proizvodi uvode u promjenu u Hrvatskoj.

 Na osnivačkoj sjednici udruge CROMED-a bili su predstavnici tvrtki Siemens Healthcare, Alcon, Medtronic, Johnson & Johnson i Olympus, a upućen je poziv i svim drugim srodnim kompanijama koje djeluju na području Hrvatske, izvijestili su osnivači.
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙