FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Aida" i ove godine na Splitskom ljetu

ZAGREB, 19. srpnja 2017. (Hina) - Verdijeva "Aida", najprepoznatljiviji znak Splitskoga ljeta, i ove se godine vraća u jedinstveni ambijent na Peristilu izvedbama u subotu i ponedjeljak, 22. i 24. srpnja kojima će ravnati maestro Ivo Lipanović.

Ova verzija "Aide" premijerno je izvedena na 60. splitskom ljetu 2014. godine u režiji Dražena Siriščevića, a ove će godine u naslovnoj ulozi nastupiti bugarska sopranistica Cvetelina Vasileva, pjevačica koja je na prošlogodišnjem Splitskom ljetu ostvarila impresivnu ulogu Turandot, ističu iz splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Uloga Radamesa povjerena je jednom od najzanimljivijih tenora današnje glazbene scene Zoranu Todorovichu, talijanska sopranistica Raffaella Angeletti bit će Amneris, ulogu Ramfisa tumačit će bas splitske Opere, nacionalni operni prvak Ivica Čikeš, Amonasro će biti proslavljeni hrvatski bas bariton Giorgio Surian, dok su uloge glasnika i svećenice povjerene Vinku Maroeviću i Antoniji Teskeri, dodaje se u najavi.

Atraktivne Kostime je kreirao Juraj Zigman, a scenografiju koja je nadogradila impozantni carski trg potpisuje Slaven Raos.

Slavna Verdijeva opera prvi put je na peristilu izvedena 1954. godine na prvim Splitskim ljetnim priredbama i od tada je postala neizostavna konstanta Festivala te je sa 120 dosadašnjih prikazivanja najizvođenija, najposjećenija, jednom riječju najprepoznatljivija predstava Splitskog ljeta i njegov vječni zaštitni znak, podsjećaju iz kazališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙