FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP Forum: Vrijeme je za tvrtke koje će poslovati inteligentnije

ZAGREB, 6. lipnja 2017. (Hina) - Poslovni projekti danas se ostvaruju znatno brže nego prije, a prošlo je i doba 'uniformiranog' softvera od kojeg se traže brza i inteligentna rješenja, što uz inoviranje i najbolje tehnologije 'donosi' tvrtke koje će poslovati inteligentnije, poručila je u utorak sa SAP Foruma direktorica tvrtke SAP Hrvatska Sonja Popović.

Na Forumu koji je okupio više od 500 domaćih i stranih sudionika, većinom iz ICT zajednice, ona je uz ostalo najavila pokretanje natjecanja InovMatch gdje će se u finalu naći deset startupova s rješenjima oko internet stvari-IoT, 'machine learninga', analize velike količine podataka.

Forum se ove godine održava u zagrebačkom Kaptol Boutiqueu Cinema, gdje se slogan Foruma "Inovacija-snaga promjene" provlači kroz gotova sva predavanja, okrugle stolove i prezentacije uz neizostavni naglasak na važnost digitalizacije u suvremenom poslovanju i ocjenu da bez toga nema napretka niti razvoja ni gospodarstva ni društva.

O tome je govorio SAP-ov stručnjak Stefan Hoechbauer naglasivši da je trenutno globalno u poslovnom svijetu najvažnije pitanje kako odrediti održiv i ispravan poslovni model, za što savjetuje tvrtkama da prvo analiziraju i digitaliziraju sve podatke koje imaju - o korisnicima, proizvodima i druge te tek potom odluče koji bi model poslovanja bio dobar za njih.

"Za digitalnu transformaciju tvrtke i poslovanja iznimno je važno utvrditi koji su proizvodi, usluge, pa i korisnici ključni za vaše poslovanje, kako se integriraju. Kada to shvatite, izbor modela je samo pitanje kratkog vremena", poručio je  Hoechbauer.

Iznio je niz pokazatelja iz svjetskih istraživanja po kojima primjerice oko 72 posto predsjednika uprava u svijetu smatra da će iduće tri godine biti najkritičnije za opstanak njihovih tvrtki i cijelih industrija i to znatno više nego je bilo u zadnjih 50 godina, kao i da brojne kompanije očekuju da će njihovi ukupni prihodi u idućih par godina s digitalnih platformi prijeći više od 50 posto.

Futurist Gary Whitehill iznio je pak razmišljanje da "nestabilna vremena stvaraju nevjerojatne prilike, a da te prilike stvaraju i nove lidere s potpuno drugačijim razmišljanjima i djelovanjem".

Atlantic grupa uspješno provodi procese digitalne transformacije

O praćenju i primjeni novih digitalnih trendova u poslovanju u Atlantic Grupi, stariji izvršni direktor za korporativnu strategiju i poslovni razvoj i IT Mladen Pejković te Grupe na SAP Forumu je za Hinu kazao da najvažnija promjena za kompaniju nastupa onog trenutka kada shvati da bez digitalne transformacije ne može biti dugoročno konkurentna te se s tim u vezi postavi i prema organizaciji i prema korisnicima i partnerima.

"U Atlanticu smo takvu promjenu počeli prije nekoliko godina, zadovoljni smo kako ti procesi idu, a sve radimo kroz program koji smo nazvali 'Transformacijski stroj' i kroz koji na četiri razine opisujemo što želimo i što radimo. Te četiri razine su organizacija i kadrovi, infrastruktura, poslovni sustavi i, možda najvažnija, odnos prema krajnjim korisnicima. Ne idemo korak po korak nego u digitalnoj revoluciji koja se događa promjene radimo istodobno na svim razinama, i u tu transformaciju su uključene sve članice Grupe kojih ima u više zemalja i koje se bave raznim djelatnostima, što cijelu kompaniju čini vrlo kompleksnom", istaknuo je Pejković.

Kazao je i da u sklopu toga prate i pojačavaju i investicijske cikluse, te da je to tražilo i postavljanje nove organizacije i voditelja koji preuzimaju odgovornost, kao i uvođenje novih naprednih tehnologija i sve moguće automatizacije u svim segmentima poslovanja.

Dodijeljene novinarske nagrade SAP ICT Journalist Prize Božo Težak

Po 16. put za redom na SAP Forumu su dodijeljene i nagrade novinarima koji prate i pišu o ICT sektoru "SAP ICT Journalist Prize Božo Težak" u suradnji SAP-a i Zbora informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Novinarkom godine proglašena je Jasmina Kolić (piše za Netokraciju), dok je nagrade za najbolji novinarski tekst te za najboljeg urednika dobio Dragan Petric (magazin Bug).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙