FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žinić (HDZ) ponovo sisačko-moslavački župan, Ikić Baniček (SDP) i Dumbović (Reformisti) ostali na čelu Siska i Petrinje

SISAK, 4. lipnja 2017. (Hina) - Nakon uvjerljive razlike u prvom izbornom krugu, kada mu je nedostajalo nekoliko stotina glasova da osigura još jedan mandat sisačko-moslavačkog župana, Ivo Žinić (HDZ i partneri), koji je u drugom krugu osvojio gotovo 65 posto glasova, uvjerljivo je pobijedio protukandidata Zdenka Vahovca (SDP i partneri).

Zahvaljujući očekivanoj pobjedi, kako je rekao Žinić, županijska izvršna vlast nastavlja već započete projekte iz područja prometne infrastrukture, visokoškolskog obrazovanja, energetske učinkovitosti i dr., nastojeći zadržati visoku razinu povlačenja sredstava iz europskih fondova.

U drugom izbornom krugu, koji je odlučivao o tri gradonačelnika i četiri načelnika općina na području županije, HDZ je imao najviše uspjeha. Tako je njihov kandidat Zlatko Babić, iako tijesno, pobijedio Andriju Rudića (SDP) u utrci za gradonačelnika Kutine, a načelnici općina postali su Dražen Pavlović u Velikoj Ludini, Stjepan Ivoš u Martinskoj Vesi i Grga Dragičević u Sunji.

No, u Sisku je aktualna gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP i patneri) uvjerljivo s 15 posto razlike pobijedila Franju Šabana (HDZ) i zadržala gradonačelničko mjesto. Iako su gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (NS Reformisti) i Mihael Jurić (HDZ) dugo vodili "mrtvu" trku, na kraju je Dumbović zadržao mandat s desetak posto razlike. Nakon drugog kruga načelnik Općine Dvor ostao je Nikola Arbutina (SDSS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙