FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Zvijezda d.d. -  Obavijest o sazivanju Glavne skupštine

Zagreb (HinaOTS) - Na temelju zahtjeva Izvanrednog povjerenika od 22. svibnja 2017. g. temeljem ovlaštenje iz čl. 13. st. 3.  Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima  od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku (NN 32/2017, u daljnjem tekstu: ZPIU), čl. 277. Zakona o trgovačkim društvima (NN 110/2015) i članka 23. Statuta društva ZVIJEZDA dioničko društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge, Zagreb, Marijana Čavića 1 (dalje u tekstu: Društvo), Uprava Društva donijela je slijedeće:

ODLUKU

 

o sazivu Glavne skupštine društva ZVIJEZDA d.d., Zagreb, M.Čavića 1

I        Glavna skupština Društva održati će se u ponedjeljak, 05. lipnja 2017. godine, u prostorijama društva Zvijezda d.d. Zagreb, Marijana Čavića 1, s početkom u 12 sati.

II    Za sjednicu Glavne skupštine utvrđuje se i objavljuje sljedeći:

D n e v n i   r e d

1.Otvaranje Glavne skupštine i utvrđivanja broja nazočnih dioničara i opunomoćenika dioničara

2.Opoziv članova Nadzornog odbora, i to predsjednika Nadzornog odbora Ivice Todorića, te članova Nadzornog odbora Tomislava Lučića, Dražena Kocijana i Manuele Ćelić Marušić

3.Imenovanje novih članova Nadzornog odbora kako slijedi: Teo Vujčić, Vladimir Bošnjak, Anja Linić Sikavica i Ivona Skerlev

 

III       Pravo sudjelovanja u radu Glavne skupštine i ostvarivanja prava glasa (1 dionica = 1 glas) ima svaki dioničar Društva, koji svoje sudjelovanje u pisanom obliku prijavi Društvu najkasnije šest dana prije dana održavanja Glavne skupštine, odnosno najkasnije do 30. svibnja 2017. g. Dioničarom Društva smatra se svaki dioničar koji je upisan u Depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (nadalje SKDD) posljednjeg dana za prijavu sudjelovanja u radu Glavne skupštine, tj. 30.05.2017. g.

 

IV        Dioničari na Glavnoj skupštini sudjeluju osobno ili preko svojih punomoćnika na temelju pisane punomoći valjano ovjerene kod javnog bilježnika. Dioničari zaposleni u Društvu mogu punomoć ovjeriti u Upravi Društva.

V         U prijavi je potrebno navesti, odnosno uz prijavu priložiti sljedeće:

a)Dioničari – fizičke osobe:

- ime i prezime, prebivalište, OIB, broj računa u SKDD-u i ukupan broj dionica

b)Dioničari – pravne osobe:

-tvrtka odnosno naziv pravne osobe, sjedište, OIB, broj računa u SKDD-u i ukupan broj dionica;

-preslika izvatka iz sudskog odnosnog drugog registra o upisu osoba ovlaštenih za zastupanje pravne osobe;

-punomoć za zastupanje punomoćnika pravne osobe ukoliko pravnu osobu ne zastupa osoba ovlaštena za zastupanje prema odredbama zakona

c)Punomoćnici dioničara – fizičkih osoba:

-ime i prezime, prebivalište i adresu punomoćnika;

-popis dioničara koje zastupa, za svakog od njih broj računa otvorenog u SKDD-u i ukupan broj dionica svih zastupanih dioničara;

-u privitku prijave dostavljaju se i sve pojedinačne punomoći dioničara na preporučenom obrascu.

d)Punomoćnici dioničara – pravnih osoba:

-tvrtka odnosno naziv pravne osobe, sjedište i adresa i OIB punomoćnika;

-popis dioničara koje zastupa, za svakog od njih broj računa otvorenog u SKDD-u i ukupan broj dionica svih zastupanih dioničara;

-u privitku prijave dostavljaju se pojedinačne punomoći dioničara u pisanom obliku, a ako je dioničar pravna osoba, u privitku se dostavlja i izvod iz sudskog registra ili drugog registra u koji je upisana pravna osoba odnosno njegova preslika, ovjereni prijepis ili druga javna isprava iz koje je vidljivo da je punomoć potpisala osoba koja je po zakonu ovlaštena zastupati tu pravnu osobu.

Preporuča se korištenje obrazaca prijave za sudjelovanje na Glavnoj skupštini i punomoći, koji se mogu dobiti u sjedištu Društva, a dostupni su i na web stranici Društva www.zvijezda.hr.

VI        Ova Odluka i prijedlozi odluka koje Glavnoj skupštini predlažu Uprava i Izvanredni povjerenik g. Ante Ramljak, objavit će se u Narodnim novinama, te na internet stranicama Zagrebačke burze, HINE i ZVIJEZDA d.d. te dostaviti HANFI.

VII      Svi materijali koji se odnose na dnevni red Glavne skupštine biti će na raspolaganju dioničarima u sjedištu Društva svakog radnog dana od 09,00-14,00 od dana objave ove Odluke u Narodnim novinama.

VIII     Dioničari će moći, uz obrazloženje, svoj protuprijedlog prijedlozima odluka koji je dala Uprava i Izvanredni povjerenik dati na Glavnoj skupštini Društva.

 

IX        Glasa se za točke dnevnog reda pod brojem 1. i 2., a prijedlozi skupštinskih Odluka glase kako slijedi:

Ad 1.) Opozivaju se članovi Nadzornog odbora i to: predsjednik Nadzornog odbora Ivica Todorić, Zagreb, Himper 5, OIB: 05859927944, te članovi Nadzornog odbora Tomislav Lučić, Zagreb, Jurja Dalmatinca 8, OIB:82785564841, Dražen Kocijan, Zagreb, Gajščak 2, OIB: 02437178650, Manuela Ćelić Marušić, Zagreb, Palinovečka 19G, OIB: 27855643537.

            Navedeni opozivi stupaju na snagu s danom donošenja Odluke.

 

Ad 2.) Imenuju se članovi Nadzornog odbora i to: Teo Vujčić, Zagreb, Palinovečka 19 I, OIB: 28736413641, Vladimir Bošnjak, Zagreb, Ulica Ante Topić-Mimare 45, OIB:47191051444, Anja Linić Sikavica, Zagreb, Pirovec gornji 47, OIB: 05372672168 i Ivona Skerlev, Zagreb, Prva Loparska 1, OIB: 08413759453.

            Članovi Nadzornog odbora biraju se na mandat od četiri godine.

            Navedeno imenovanje stupa na snagu s danom donošenja Odluke.

 

Zvijezda d.d.


Predsjednik Uprave,

Krešimir Lokas

 

NAPOMENA O IZVORU:

Zvijezda.d.d. 

Marijana Čavića 1, Zagreb

tel: 01/2382-666        

fax:01/2370-916        

e-mail: zvijezda@zvijezda.hr

web: www.zvijezda.hr 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙