FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački HSS neće nestati

KARLOVAC, 24. svibnja 2017. (Hina) -Zbog loših izbornih rezultata HSS grada Karlovca neće participirati u izvršnoj ni u predstavničkoj vlasti grada Karlovca i Karlovačke županije, ali su članovi Predsjedništva Gradske organizacije HSS-a Karlovac s tiskovne konferencije održane u srijedu poručili da će nastaviti djelovati te da HSS "neće nestati" u Karlovcu.

Svojim su biračima i simpatizerima za drugi izborni poručili kako HDZ-ov kandidat Damir Mandić ima program koji je kompatibilan HSS-ovom, jer su u Karlovcu bili zajedno osam godina na vlasti.

HSS-ov kandidat za gradonačelnika Davor Bartolac je, unatoč svom lošem izbornom rezultatu, ustvrdio da su birači uvijek u pravu, te da su HSS-u Karlovac poslali poruku kako nisu prepoznatljivi i da se u stranci nije dobro radilo u proteklom razdoblju. "Poslali su nam i poruku da nas percipiraju kao satelit HDZ-a, što nije slučaj, te poručujem da HSS neće nestati, da će se vratiti još jači", rekao je Bartolec dodavši kako će HSS nastaviti djelovati kroz gradske četvrti i mjesne odbore gdje ima velik broj vijećnika, te kroz razne akcije na terenu.

Dosadašnji gradski vijećnik Predrag Pavlačić poručio je da će se HSS u Karlovcu "vratiti još jači", jer da tu djeluje već punih 27 godina. Preko svoja 22 vjećnika u mjesnim odborima i gradskim četvrtima nastavit ćemo raditi na projektima ruralnoga razvoje, napomenuo je Damir Jakšić i dodao kako će se tradicionalnim idejama dati novi pečat te da će se "programi ispolirati prema razvoju pametnog sela - "smart village".

Budući da Središnjica HSS-a koalira s SDP-om, a karlovački HSS preporučio svojim biračima da u drugom krugu izbora biraju HDZ-ova kandidata, predsjednica karlovačkoga HSS-a Marina Kolaković je na upit novinara, je li takvo stajalište njezina preporuka ili Predsjedništva stranke u cjelini, odgovorila da HSS "ne izdaje zapovijedi o tome s kim tko treba na terenu koalirati", već da imaju autonomiju.

Što se mene osobno tiče, nakon osmogodišnje suradnje u obnašanju vlasti s HDZ-om, mogu reći da se kod preporuke da birači daju prednost kandidatu HDZ-a Mandiću ne određujem ni po ljepoti ni ljubavi, već prema procjeni da je Mandić kvalitetniji kandidat, da je njegov program, program kontinuiteta kroz koji se vrhnje prethodnog rada tek treba ubrati, a ne ih prekinuti, rekla je Kolaković ocjenivši program protukandidata Petračića zavodljivim i nerealnim,

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙