FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kristina Ikić Baniček (SDP) i Franjo Šaban (HDZ) u drugom krugu za gradonačelničku dužnost u Sisku

SISAK, 21. svibnja 2017. (Hina) - Aktualna gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček (SDP) u drugom će se krugu lokalnih izbora suočiti s HDZ-ovim Franjom Šabanom, a oboje kandidata očekuje pobjedu.

"Iznimno sam zadovoljna izlaskom Siščanki i Siščana na izbore, što potvrđuje da će rezultat izbora odražavati mišljenje građana. Drago mi je da smo ponovo među pet vodećih županijskih središta u Hrvatskoj po izlaznosti. Sada je već jasno da predvodim pobjedničku listu za gradsko vijeće te da ako bude potrebe uložit ćemo još mali dodatni napor da u drugom krugu nadoknadimo malu razliku i nastavimo iduće četiri godine voditi Sisak s novim projektima", rekla je Kristina Ikić Baniček.

Franjo Šaban je rekao kako su rezultati izbora potvrdili polarizaciju na sisačkoj političkoj sceni, ali je najavio spremnost za drugi krug izbora. Izrazio je očekivanje da će se HDZ-ovoj koaliciji u drugom krugu priključiti i druge stranke. Napomenuo je da je aktualna gradonačelnica u startu imala prednost u korištenju svih raspoloživih resursa, ali da u drugom krugu on očekuje uspjeh.  

Prema rezultatima, nakon obrade 71,43 posto biračkih mjesta, veća se odstupanja ne očekuju. Kristina Ikić Baniček kao kandidatkinja koalicije SDP, Hrvatski laburisti, HSS Braće Radić) osvojila je 46,44 posto glasova, a Franjo Šaban (HDZ, HKS, HSLS, HSP AS) 30,00 posto.

Treći je na listi Tomislav Ivšić (Most) s 4,83 posto, četvrta nezavisna kandidatkinja Jasmina Jovev s 3,87 posto, a slijede Anita Sinjeri Ibrišević (HSS, HSP, BUZ) s 3,25 posto, Vlado Andučić (HNS, HSU, Hrvatski reformisti, DSU) s 3,08 posto, nezavisna Maša Radišić s 2,66 posto, nezavisni kandidat Sabahudin Gašić s 1,85 posto i Josip Takač (BM 365, SU, HDRS) s 1,22 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙