FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Valamar Riviera d.d. - Predana ponuda za ulaganje i dokapitalizaciju društva Helios Faros d.d. u stečaju

Poreč (HinaOTS) - Valamar Riviera d.d. sa sjedištem u Poreču, Stancija Kaligari 1, OIB 36201212847 (dalje u tekstu: Društvo), daje Obavijest o predaji ponude za ulaganje i dokapitalizaciju društva HELIOS FAROS d.d. u stečaju:

Obavještavamo da je društvo Valamar Riviera d.d. sa sjedištem u Poreču, Stancija Kaligari 1, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Pazinu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS) 040020883, OIB: 36201212847, (dalje u tekstu: Društvo ili Valamar Riviera) uspostavilo suradnju s društvom PBZ Croatia osiguranje dioničko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, sa sjedištem u Zagrebu, Radnička cesta 44 (dalje u tekstu PBZ CO), koje djeluje u svoje ime a za račun PBZ CROATIA OSIGURANJE obveznog mirovinskog fonda kategorije A i PBZ CROATIA OSIGURANJE obveznog mirovinskog fonda kategorije B, te su dana 15. svibnja 2017. godine zajednički predali ponudu za ulaganje i dokapitalizaciju društva HELIOS FAROS dioničko društvo za ugostiteljstvo u stečaju, sa sjedištem u Starom Gradu, Priko bb (otok Hvar).

U ponudi PBZ CO i Valamar Riviera predlažu plan restrukturiranja te petogodišnji plan ulaganja u turističku imovinu u visini od 650 milijuna kuna. Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa d.d. bio bi repozicioniran prema premium ponudi čime bi i destinacija Stari Grad dobila na atraktivnosti i prepoznatljivosti. Prema ovom planu, Helios Faros bi nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao oko 500 djelatnika.

PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i Valamar Riviera d.d. ulazak u ovaj projekt vide kao potvrdu sinergije zajedničkog nastupa velikog institucionalnog investitora i strateškog investitora iz sektora turizma koji donosi operativna znanja, stručnosti i rezultate, slijedom čega bi Valamar Riviera d.d. preuzela upravljanje razvojem i poslovanjem Helios Farosa kroz model ugovora o upravljanju poslovnim objektima.

PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. namjeravaju razvijati buduće poslovanje Helios Farosa d.d. u bliskoj suradnji s destinacijom Stari Grad i s ciljem daljnjeg prosperiteta cijelog otoka Hvara.

Ako stečajni vjerovnici prihvate ponudu PBZ CO i Valamar Rivijere ponuditelji će izraditi detaljni Stečajni plan koji bi trebao omogućiti izlazak Helios Farosa d.d. iz stečaja i nastavak poslovanja.

Valamar Riviera d.d.

NAPOMENA O IZVORU
Valamar Riviera dioničko društvo za turizam
Stancija Kaligari 1, 52440 Poreč
tel: 052/408-002
fax: 052/451-608
e-mail: info-dionicari@riviera.hr
www.valamar-riviera.com
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙