FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista koalicije HNS-ARS-SDAH za riječko Gradsko vijeće promiče nove industrije i inovacije

RIJEKA, 13. svibnja 2017. (Hina) - Lista koalicije HNS-ARS-SDAH za Gradsko vijeće Grada Rijeke, čiji predstavnici smatraju da Rijeci trebaju nove industrije, temeljene na znanju i inovacijama, predstavljena je u subotu na riječkom Korzu, a listu je došla podržati i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić koje je rekla da Rijeka traži alternativu i promjenu te da može postati predvodnik političkog napretka i prosvijećenosti.

Nositelj liste Pero Lučin ocijenio je da se Rijeka nalazi na jednom od najljepših prostora za život, da je kultura i kvaliteta života nešto najvrjednije što Rijeka ima. Naveo je da koalicija predvođena HNS-om ima konkretne planove za nove industrije, koje trebaju biti temeljene na znanju, talentima i inovacijama, da u Rijeci treba čuvati i u Rijeku dovoditi nove talente.

Kandidat za gradonačelnika Juraj Bukša smatra da Rijeku treba probuditi kako bi  ponovno postala grad useljavanja, grad u koji ljudi hrle zbog posla, načina života i mentaliteta. Istaknuo je da Rijeka više nije lučki i pomorski grad,  da treba iseliti luku, kako bi najbolji prostor i najveći investicijski kapital grada ponovno došao u ruke grada i bio lokomotiva njegova napretka.

Tu treba dovesti investitore u gospodarstvo, ali i napraviti stanove za studente koji bi po završetku studija imali mjesto za život. Tako Rijeka nudi novu komponentu – i mjesto za život i mjesto za posao, rekao je Bukša.  

Pozvao je na svečano otvorenje novog autobusnog kolodvora 1. srpnja 2019. te naglasio da Rijeku treba očistiti od prljavštine. To znači, dodao je da treba očistiti prljave ulice, ali i način vođenja gradske politike.

Počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić kazala je da Rijeka traži alternativu, promjenu, ali ne grubost, nečistoću i sukobe. Rijeka traži napredak, kreativnost, pozitivnu energiju, kombinaciju iskustva i mladosti, ono što će ju ponovno vinuti u ulogu koju je često imala u hrvatskoj povijesti, a to je da bude predvodnik političkog napretka, predvodnik konsenzusa temeljenog na zajedničkoj želji da se uspije i predvodnik  prosvijećenosti, naglasila je Pusić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙