FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić: stvoreni su uvjeti za razvojni ciklus Osječko-baranjske županije

OSIJEK, 2. svibnja 2017. (Hina) - Kandidat udruge Snaga Slavonije i Baranje (SSB) za osječko-baranjskog župana i aktualni župan Vladimir Šišljagić izjavio je u utorak u Osijeku kako su dosadašnjim vođenjem Županije stvoreni uvjeti za novi razvojni ciklus, s čime želi nastaviti u iduće četiri godine, ako na izborima dobije povjerenje građane.

Na predstavljanju izbornog programa udruge za lokalne izbore Šišljagić je kazao da je u proteklih osam godina, koliko obnaša dužnost župana, u teškim okolnostima krize i recesije, ipak napravljeno puno, posebice za gospodarstvo, poljoprivredu i poduzetništvo.
Najavio je nastavak programa potpora za poljoprivredu i ruralni razvoj, s naglaskom na potpore OPG-ima, koji su nositelji poljoprivredne proizvodnje te izrazio uvjerenje u mogućnost povećanja proračunskih sredstava za sufinanciranje projektne dokumentacije za potpore iz Europskog fonda za ruralni razvoj.
Podsjetio je na program poduzetničkih kredita, koje Županija realizira s poslovnim bankama te na program subvencioniranja kamata i ulaganja u poduzetničke zone.
Šišljagić je kazao kako u idućem mandatu Županija namjerava osigurati povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi pacijentima, putem razvoja sustava domova zdravlja i poliklinika primarne zdravstvene zaštite, a u području obrazovanja subvencionirati prijevoz učenika i smještaja u učeničke domove te osigurati besplatne udžbenike za osnovnoškolce ili sufinancirati njihovu nabavu.
Županija je spremna sufinancirati osiguravanje besplatnog gradskog prijevoza za osobe starije od 65. godina, a u području kulture sufinancirat će obnovu osječkog HNK-a i Muzeja likovnih umjetnosti, gdje se već izrađuje projektna dokumentacija, najavio je.
 Šišljagić je ocijenio da je Županija financijski stabilna te minimalno kreditno zadužena te da su, uz dosadašnja ulaganja u poljoprivredu, gospodarstvo i poduzetnštvo stvoreni preduvjeti za razvojni ciklus.  Smatra da, u odnosu na četiri preostale slavonske županije u kojima je godinama na vlasti HDZ, Osječko-baranjska županija prednjači u gospodarstvu, poduzetništvu, poljoprivredi i odobrenim EU projektima.
Upozorio je kako se u posljednje vrijeme često koristi izraz kako će se  jedinice lokalne samouprave s povezati nacionalnom razinom, i da će onda "u općinama, u kojima vladaju iste političke opcije kao i na nacionalnoj razini, teći med i mlijeko".
Ne želim davati lažna obećanja, odnosno iluzorne predstave o tome kako se u Županiji u kratko vrijeme mogu napraviti "Matanovi dvori", jer mislim da to nije dobro i nije korektno prema biračima, poručio je.
Naš program znači nastavak borbe za svoj zavičaj i, koliko god je to moguće, suradnju s Ministarstvima i državnim institucijama, bez obzira tko je tamo na vlasti, istaknuo je Šišljagić.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙