FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Staničić: Nužno modernizirati gradsku upravu i učiniti je transparentnijom

RIJEKA, 27. travnja 2017. (Hina) - Kandidat HDZ-a za riječkoga gradonačelnika Kristijan Staničić rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare da je nužno modernizirati gradsku upravu i učiniti je transparentnijom, a bude li gradonačelnik, osnovat će neovisno antikorupcijsko tijelo koje će kontrolirati njezin rad.

 Staničić je ocijenio da u Rijeci vlada percepcija kako gradska uprava ne djeluje dovoljno transparentno te da nije servis građanima, nego samo dijelu poduzetnika koje je nazvao "kraljevima Korza i tvrtke Tržnice".

 U gradskoj upravi sigurno ima dovoljno kvalitetnih pojedinaca koji bi mogli raditi bolje i učinkovitije, ali pod dosadašnjom vlašću to nisu bili u stanju, rekao je.

 Bude li gradonačelnik, rekao je, osnovat će neovisno antikorupcijsko tijelo koje će kontrolirati rad gradske uprave, ojačati unutarnju reviziju i nadzor nad radom komunalnih društava i vođenje gradskog proračuna, objediniti procese javne nabave zbog ekonomičnosti trošenja gradskog novca te modernizirati rad gradske uprave uvođenjem administracije okrenute rezultatima i s jasno definiranim odgovornostima svakog zaposlenika.

 Cilj je vratiti povjerenje građana u gradsku upravu i institucije, rekao je HDZ-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika Kristijan Stančić.  

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙