FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tusk upozorava da Brexit bez sporazuma ne bi bio dobar za Veliku Britaniju

BRUXELLES/STRASBOURG, 15. ožujka 2017. (Hina) - Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk upozorio je u srijedu sve one koji tvrde da bi za Veliku Britaniju bilo bolje da pregovori o razvodu od EU-a završe bez sporazuma, nego s lošim sporazumom, da to ne bi bio povoljan scenarij za London.

"Tvrdnje koje sve više dolaze u obliku prijetnje, da bi scenarij 'bez sporazuma' bio dobar za Ujedinjeno Kraljevstvo, a loš za EU, moraju se uzeti u obzir. Želim biti jasan da bi scenarij bez sporazuma bio loš za sve, ali prije svega za Ujedinjeno Kraljevstvo, jer bi brojna pitanja ostala neriješena", rekao je Tusk u svom govoru u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

"Prijetnje nas neće zastrašiti i jamčim vam da neće djelovati. Naš je cilj imati bezbolan razvod i dobar okvir za budućnost", dodao je Tusk.

Velika Britanija bi trebala do kraja ovog mjeseca i formalno obavijestiti EU u namjeri izlaska, čime se otvara put za početak pregovora koji bi se trebali dovršiti unutar dvije godine.

Pregovori će se voditi o izlasku Velike Britanije iz EU-a te o njihovim budućim odnosima.

Vlada britanske premijerke Therese May je u nekoliko navrata istaknula da je spremna i na to da se pregovori završe i bez sporazuma i da je to bolje nego imati loš sporazum.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙