FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCK u petak započinje s podjelom paketa vrijednim više od osam milijuna kuna

ZAGREB, 9. ožujka 2017. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) u petak, 10. ožujka započet će s podjelom paketa iz projekta "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ kojemu je cilj pomoći najsiromašnijim građanima Hrvatske. 

Riječ je o projektu vrijednom više od osam milijuna i 300 tisuća kuna koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financira se iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD).

Kako je priopćeno podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština HCK će zajedno sa svojim društvima nastojati pomoći građanima koji žive ispod granice siromaštva.

Vrijednost paketa hrane po korisniku iznosi oko 100 kuna, odnosno za četveročlanu obitelj oko 400 kuna. 

Osim podjele paketa, provedba projekta obuhvatit će i edukaciju korisnika o upravljanju kućnim budžetom, te podjelu socijalne kuharice "10 jela za 10 kuna“. Podjela paketa započet će u petak, 10. ožujka u 14 sati u Krapini na Skladištu Gradskog društva Crvenog križa Krapina na adresi Matije Gupca 11.

Uz korisnike kojima su paketi i namijenjeni, podjeli u Krapini nazočiti će i Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine; Robert Markt, izvršni predsjednik HCK, te Davor Šimunović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙