FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobitnice nagrada "Utjecajne hrvatske žene" i "Buduće leaderice" u Karlovcu

KARLOVAC, 7. ožujka 2017. (Hina) - Posjet karlovačkom slatkovodnom akvariju "Aquatika", organiziran u utorak za 26 dobitnica nagrada "Utjecajne hrvatske žene" i "Buduće leaderice", bio je uvod u međunarodnu konferenciju "Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!" koju na Međunarodni dan žena, 8. ožujka,  organizira Croatian Women's Network/ Mreža hrvatskih žena (CWN) u hotelu "Sheraton" u Zagrebu.

 Caroline Spivak koja se bavi odnosima s javnošću u Torontu, osnivačica je Mreže hrvatskih žena  u koju je učlanjeno njih 400. CWN mrežom se povezuju uspješne žene i mlade djevojke hrvatskog podrijetla u cijelome svijetu, kako bi ukazale na važan doprinos hrvatskih žena u svim aspektima društva u svojim životnim sredinama diljem svijeta.

 "Žene predstavljaju veliku ekonomsku snagu u svojim zajednicama, iako su u prosjeku i 30 posto slabije plaćene od muškaraca za iste poslove. Statistike pokazuju i to da žena zaposlena na dobrom radno mjestu ne podiže samo sebe i svoju obitelj, nego pridonosi razvoju svog okruženja. Stoga želimo podići svijest o tome da žene uistinu jesu i ekonomska snaga i imaju utjecaj, a među takvima ima u svijetu i puno Hrvatica na što smo jako ponosni. Među ovogodišnjim dobitnicama nagrada"Utjecajne hrvatske žene" ima i mnogo onih koje su se istaknule na humanitarnom radu, ne moraju sve biti poduzetnice", kazala je Caroline Spivak.

Nagrada "Friends of Croatia" dr. Esther Gitman 

Među 75 predloženih kandidatkinja, dodala je Spivak, izborni sud koji čine rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, predstavnik Matice Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan domovine i predstavnici Ministarstva gospodarstva dodijelio je 26 nagrada uglednim hrvatskih ženama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Belgije, Njemačke, Švicarske, SAD-a, Kanade i Meksika.

 Nagrade "Buduće leaderice" bit će dodijeljene trima ženama mlađima od 20 godina za već pokazan nedvojbeni talent.

 Osim toga, počasnu nagradu "Friends of Croatia" bit će uručena dr. Esther Gitman, američkoj povjesničarki židovskog podrijetla, zbog njenih zasluga u širenju istine o životu i radu zagrebačkog nadbiskupa, blaženoga kardinala Alojzija Stepinca.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙