FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deset godina CARNetova Portala za škole

ZAGREB, 1. ožujka 2017. (Hina) - Prije deset godina, 1. ožujka 2007., na adresi http://www.skole.hr počeo je s radom Portal za škole, koji je pokrenula Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet kao platformu za virtualno okupljanje školske zajednice i mjesto razmjene iskustava, razvoja suradnji, te saznavanja brojnih korisnih informacija namijenjenih nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima.

Portal je nastao na poticaj i u suradnji s tadašnjim Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, a u proteklih su deset godina na njemu objavljena 11.283 teksta, te je zaprimljeno i objavljeno 1143 digitalnih nastavnih materijala, 321 učenički rad i 697 vijesti iz škola, te 24 nastavnička teksta iz prakse, ističu iz CARNet-a. 

Stranice Portala tijekom deset su godina posjećene ukupno 12.089.911 puta, a održano je i 16 natjecanja s velikim brojem sudionika.

Portal danas sadrži 17 rubrika, među kojima se ističe rubrika namijenjena nastavnicima "Suvremeno obrazovanje", čiji je cilj pružiti podršku i motivirati nastavnike za primjenu informacijske-komunikacijske tehnologije u poučavanju.

U rubrici "Dobro je znati", namijenjenoj učenicima i roditeljima, učenici mogu pročitati edukativne i informativne tekstove te razne savjete koji im mogu pomoći u ispunjavanju njihovih svakodnevnih školskih obveza, ali i pri organizaciji slobodnih aktivnosti, dok roditelji, u dijelu rubrike namijenjene njima, mogu pronaći razne korisne savjete, zanimljivosti te tekstove čije teme obrađuju aktualne probleme s kojima se svakodnevno suočavaju u odgoju djeteta.

Najdinamičniji dio Portala za škole su vijesti vezane uz školstvo. Na Portalu se također mogu pronaći popisi škola, učeničkih domova i fakulteta, a predstavljene su i najnovije informacije o uslugama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i drugih važnih ustanova.

Također, kontinuirano se prikupljaju i objavljuju sadržaji koje nastavnici i učenici samostalno izrađuju, poput vijesti iz škola, školske novine, digitalni nastavni materijali, tekstovi u rubrici "Iz prakse" koje objavljuju nastavnici, te učenički radovi.

Putem Portala moguće je pristupiti i uslugama koje CARNet nudi školama te pronaći brojne korisne informacije o tim uslugama.

Na Portalu se i u budućnosti planiraju prilagodbe i poboljšanja u skladu s aktualnim trendovima  te sugestijama od strane korisnika, a u povodu obilježavanja njegovog desetog rođendana, iz CARNeta pozivaju sve zainteresirane da posjete njegovu rođendansku stranicu na poveznici http://www.skole.hr/deseti-rodjendan, na kojoj će se biti moguće uključiti u razne aktivnosti u idućih godinu dana te proslaviti jubilarni 10. rođendan Portala za škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙