FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 30 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za promicanje zdravlja

ZAGREB, 7. prosinca 2016. (Hina) - Trilateralni ugovor o dodjeli bespovratnih preko 30 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda (ESF), u okviru programa "Učinkoviti ljudski potencijali", potpisali su u srijedu ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

 Ovo je prvi put da se iz ESF-a financira neki projekt iz područja zdravstva u financijskoj perspektivi 2014.-2020. Nositelj programa promicanja zdravlja "Živjeti zdravo" je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji je i korisnik bespovratnih sredstava.

 "Ovo je hvalevrijedan projekt. Građanima će se ponuditi edukacija o usvajanju zdravih životnih navika i prevenciji bolesti. Nadamo se da će ovi programi učiniti Hrvatsku zdravijom zemljom", rekao je ministar Kujundžić. Dodao je da su programi s jedne strane usmjereni na prevenciju, a s druge na sve ono što bismo trebali učiniti da se bolest na vrijeme otkrije. "Izuzetno su važni i tu je tajna uspjeha puno veća nego kada se teška bolest već dogodi", izjavio je ministar novinarima.

 Za Capaka je "danas sretan dan za Hrvatski zavod za javno zdravstvo i hrvatske građane", s obzirom da su programske aktivnosti usmjerene na zdravlje i obrazovanje, zdravlje i tjelesnu aktivnost, zdravlje i prehranu, zdravlje i radno mjesto te zdravlje i okoliš. "Želimo prvenstveno stvoriti poticajno okruženje za usvajanje zdravih životnih navika, kako bismo prevenirali bolesti poput dijabetesa, karcinoma i bolesti krvih žila", kazao je.

 Od ukupno 30,3 milijuna kuna 85 posto financira ESF, a 15 posto se odnosi na nacionalno financiranje.

 Na potpisivanju je sudjelovao i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, koji je izrazio nadu da će biti više ovakvih projekata i inicijativa te međusobne suradnje spomenutih institucija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙