FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Varteks d.d. - Poziv na Glavnu skupštinu - 28.12.2016.

Varaždin (HinaOTS) - Na temelju čl. 277. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava Društva na sjednici održanoj 23. studenog 2016.godine donijela je odluku o sazivanju Glavne skupštine Varteks d.d. Varaždin, te ovime dioničare Društva poziva na

GLAVNU SKUPŠTINU VARTEKS d.d.
koja će se održati

28. prosinca 2016. godine s početkom u 12,00 sati u sjedištu Društva 
u Varaždinu , Zagrebačka 94 
 

Za redovnu Glavnu skupštinu  utvrđuje se i objavljuje  

D N E V N I    R E D

   1. Otvaranje Glavne skupštine, izbor predsjednika Skupštine i utvrđivanje popisa sudionika na Skupštini 
   2. Godišnja izvješća Društva za 2015. godinu
      a) Izvješće Uprave o stanju u Društvu
      b) Izvješće revizora Društva
      c) Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva
      d) Godišnje financijsko izvješće i konsolidirana financijska izvješća Varteks Grupe za 2015.godinu
   3. Odluka o pokriću gubitka za 2015. godinu
   4. Davanje razrješnice članovima Uprave Društva za 2015.godinu
   5. Davanje razrješnice članovima Nadzornog odbora za 2015.godinu
   6. Izbor člana Nadzornog odbora
   7. Izbor revizora Društva za 2016. godinu

P R I J E D L O Z I    O D L U K A

Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj skupštini donošenje slijedećih odluka:

Ad 1.
Za predsjednika Glavne skupštine bira se Marijan Mitrović iz Varaždina, Široke Ledine 29, OIB 37892976567, na razdoblje od jedne godine.

Ad 2.
     a) Prihvaća se izvješće Uprave o stanju Društva za 2015. godinu.
     b) Prihvaća se izvješće revizora Društva za 2015.godinu.
     c) Prihvaća se izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2015. godinu.
     d) Prihvaćaju se godišnja financijska izvješća i konsolidirana financijska izvješća Varteks Grupe za 2015. godinu.

Ad 3.
Prihvaća se odluka o pokriću gubitka od 17.953.483,00  kn ostvarenog za 2015. godinu, koji će se pokriti iz dobiti slijedećih poslovnih godina.
 
Ad 4.
Daje se razrješnica članovima Uprave Društva za rad u 2015. godini.

Ad 5.
Daje se razrješnica članovima Nadzornog odbora Društva za rad u 2015. godini.

Ad. 6.
Utvrđuje se da je članu Nadzornog odbora Varteks d.d. Igoru Žonji prestalo članstvo dana 07. rujna 2016. godine istekom trajanja mandata.
Za člana Nadzornog odbora bira se Igor Žonja iz Zagreba, Aleja Hermanna Bollea 12, OIB 39662833473, na razdoblje od četiri godine.
 
Ad 7.
Za obavljanje revizije financijskih izvještaja matičnog društva VARTEKS d.d. Varaždin i njegovih povezanih (ovisnih) društava, te za reviziju konsolidiranih financijskih izvješća Grupe Varteks za poslovnu 2016. godinu imenuje se ovlaštena revizorska tvrtka HLB Revidicon d.o.o. sa sjedištem u Varaždinu, Ankice Opolski 2.


Uprava Društva ovlaštena je sklapati odgovarajuće ugovore o reviziji s izabranom revizorskom tvrtkom, te utvrditi naknadu za njezin rad.

POZIV  DIONIČARIMA

Poziv za Glavnu skupštinu s prijedlozima odluka koje Uprava i Nadzorni odbor Varteks d.d. upućuju na razmatranje i donošenje Glavnoj skupštini Varteks d.d. objavit će se u Narodnim novinama, na Zagrebačkoj burzi, HANFA-i, HINA-i, te internetskim stranicama Varteks d.d.

Temeljni kapital Društva podijeljen je na 2.220.807 redovnih dionica, pojedinačnog nominalnog iznosa od 50,00 kuna, koje se u kompjutorskom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (SKDD) vode pod oznakom VART-R-1. Svaka redovna dionica daje pravo na jedan glas u Glavnoj skupštini. 

Pravo sudjelovanja u radu Glavne skupštine i ostvarivanja prava glasa (1 dionica = 1 glas) imaju svi dioničari Društva koji su upisani u kompjutorskom sustavu SKDD-a sedam dana prije održavanja Glavne skupštine, odnosno na dan  20. prosinac 2016. kao posljednjeg dana za prijavu sudjelovanja u radu Glavne skupštine i koji do tog dana prijave Društvu namjeru svojeg sudjelovanja u radu Glavne skupštine na način utvrđen ovim Pozivom.

Sudjelovanje i pravo glasa dioničar može ostvariti osobno ili preko punomoćnika. Punomoć za sudjelovanje i ostvarivanje prava glasa na Glavnoj skupštini daje se u pisanom obliku.

Dioničare mogu zastupati punomoćnici na temelju valjane pisane punomoći koju izdaje dioničar, odnosno u ime dioničara koji je pravna osoba, osoba ovlaštena za zastupanje, u skladu s odredbama članka 27. Statuta Društva.

Svaki je dioničar uz navođenje imena i prezimena ovlašten podnijeti uz obrazloženje svoj protuprijedlog na prijedlog odluke Uprave i Nadzornog odbora po točkama dnevnog reda i dostaviti ga Društvu najmanje 14 dana prije dana održavanja Glavne skupštine, odnosno zaključno s danom 13. prosinac 2016. godine na adresu Društva u Varaždinu, Zagrebačka 94.

Materijale za Glavnu skupštinu, koji služe kao podloga za donošenje odluka, dioničari mogu dobiti na uvid u sjedištu Društva svakoga radnog dana od  8 – 12 sati, počevši od prvog idućeg dana nakon objave ovog Poziva pa do dana održavanja Glavne skupštine i to:
   - na lokaciji Varaždin, Zagrebačka 94, Sektor za pravne poslove i korporativno upravljanje Varteks d.d. Varaždin

Ako na Glavnoj skupštini ne budu ispunjeni uvjeti u pogledu kvoruma, sjednica redovite Glavne skupštine, s istim dnevnim redom održat će se 29. prosinca 2016. godine, s početkom u 12,00 sati na istom mjestu, bez obzira na broj dioničara koji su na njoj zastupljeni.

VARTEKS d.d.
Varaždin

Napomena o izvoru:
Varteks d.d.
Zagrebačka 94, 42000 Varaždin 
tel: +385 42 377 445
fax: +385 42 377 395
e-mail: komunikacije@varteks.com
web: www.varteks.com
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙