FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na video konferenciji "Sigurnost na internetu" sudjelovalo više od 500 nastavnika

ZAGREB, 15. studenoga 2016. (Hina) - Webinar pod nazivom "Sigurnost na Internetu," održan u utorak, izazvao je veliko zanimanje nastavnika te je na njemu sudjelovalo više od pet stotina nastavnika uključenih u provedbu strukturnoga pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola".

  Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet i Otvoreno učilište Algebra održali su tu video konferenciju kako bi nastavnike i ravnatelje potaknuli da se što bolje upoznaju s potencijalnim opasnostima prilikom korištenja interneta, posebice pak kada je riječ o učenicima, priopćio je CARNet.

Hrvatska je druga na svijetu po "ransomware napadima"

 Kako je istaknuto, sigurnost na Internetu postaje sve važnija tema, neovisno o tome koristimo li računalo za rad, zabavu ili za učenje. Napadi na stranice, krađe identiteta i osobnih podataka, samo su neke od opasnosti koje prijete. Da Hrvati itekako imaju razloga za brigu, govore i najnoviji podatci iz istraživanja koje je proveo ugledni Kaspersky Lab prema kojima je Hrvatska druga u svijetu, odmah poslije Japana, po "ransomware napadima" - napadima korištenjem zlonamjernog softvera koji korisniku blokira pristup računalu i od njega zahtijeva plaćanje otkupnine.

 S obzirom na brojne projekte koje provodi na području informatizacije, CARNet je već dugo godina aktivno uključen u razvoj digitalnih sigurnosnih rješenja, a jedan od takvih projekata je i projekt "e-Škole".

 Webinar je pak bio fokusiran na digitalni profesionalizam nastavnika, snalaženje te primjereno i odgovorno ponašanje u virtualnome svijetu. Sudionici su dobili i brojne savjete za sigurnije korištenje interneta, te naputke na što sve u online nastavi trebaju obratiti pažnju te kome se obratiti ako se povrijedi sigurnost.  Osmišljen kao interaktivna radionice, webinar je omogućio sudionicima i korištenje različitih online alata za komunikaciju i suradnju koje će kasnije moći primjenjivati u svom radu s učenicima.

 Od rujna kada je počeo edukaciju korisnika, CARNet je do sada održao oko 120 radionica i webinara koje je pohađalo gotovo 2500 korisnika.

 Pilot projekt "e-Škole" provodi se u suradnji s partnerima - Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Ukupna vrijednost pilot projekta je gotovo 307 milijuna kuna, a većim se dijelom (čak 85 posto) sufinancira iz strukturnih fondova Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond) . U projektu sudjeluje deset posto škola iz cijele Hrvatske, a kako se navodi, za nekoliko će godina obuhvatiti čak 60 posto svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙