FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u otvoreni sajmovi "INOVA 2016." i "BUDI UZOR 2016."

ZAGREB, 9. studenoga 2016. (Hina) - 41. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA 2016. te 12. izložbu inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova BUDI UZOR 2016. u srijedu je na Zagrebačkom velesajmu otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

 INOVA je treća najstarija izložba inovacija u svijetu i druga najveća ovogodišnja europska izložba inovacija, a ove godine se na 560.000 četvornih metara, u paviljonima 7 i 7a ZV-a, predstavlja 450 inovatora iz svih dijelova Hrvatske i 21 zemlje. Održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta te supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore (HGK). Organizatori su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i Razvojna agencija Zagreb. 

  Voditeljica Zagrebačkog velesajma - podružnice Zagrebačkog holdinga Dina Tomšić poručila je kako danas otvorena INOVA uz jučer otvorene INTERLIBER i INFOGAMER pretvara Zagrebački velesajam "u pravu kreativnu industriju cijelog svijeta i u svijet u malom"; svoje proizvode i usluge u devet paviljona do nedjelje prezentira ukupno 950 izlagača iz 32 zemlje na izložbenoj površini od 32.000 četvornih metara. 

 Direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić istaknula je kako INOVA redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada te zahvalila Gradu Zagrebu što svake godine kroz razne oblike potpore pomaže razvoju inovatorstva. "Iako se inovacijski sustav Hrvatske u proteklih deset godina razvijao, on još uvijek pokazuje rezultate koji su ispod stvarnih potencijala", ustvrdila je Kesić Šapić.

 Bandić je izjavio novinarima da je Zagreb jedan od rijetkih glavnih gradova u svijetu koji, naspram ukupnog broja stanovnika, ima i iznimno velik broj registriranih inovatora, te da im želi što više medalja na natjecanjima.

 U povodu obilježavanja 60. obljetnice djelovanja Saveza inovatora Zagreba te u znak zahvale na kontinuiranoj potpori, Bandiću je predsjednik Saveza Ladislav Prežigalo uručio člansku iskaznicu s rednim brojem jedan, kao počasnome članu Saveza. 

  Bandić je obišao štandove na kojima se predstavljaju inovatori, udruge inovatora, samostalni istraživači, razvojne agencije i tehnološki parkovi, poduzetnici-inovatori.

 INOVA prezentira komercijalizirane inovacije, izume iz inozemstva, radove mladih inovatora, studentske poslovne planove, a održat će se i sastanci investitora i poduzetnika s inovatorima. Na sajmu će biti dodijeljene nagrade stručnog međunarodnog ocjenjivačkog suda, a glavna, Godišnja nagrada Nikola Testa bit će dodijeljena za najbolju hrvatsku inovaciju.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙