FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na osječkom Jesenskom sajmu 180 izlagača

OSIJEK, 04. listopada (Hina) - Osječki Jesenski sajam okupit će od 7. do 9. listopada 180 domaćih i inozemnih izlagača, s naglaskom na poljoprivredu, poljoprivrednu mehanizaciju, prehranu i autohtone lokalne proizvode, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare u tvrtki Osječki sajam.

Uz brojne prezentacije i predavanja na sajmu će se održati 21. nacionalno ocjenjivanje kvalitete meda u Hrvatskoj te treća izložba ženskog poduzetništva.

Direktorica tvrtke Nada Maglaić najavila je da će se na sajmu predstaviti članice osječke Županijske komore, županijske obrtničke komore, a u suradnji s mađarskom Nacionalnom trgovačkom agencijom ogranizirano će nastupiti mađarski gospodarstvenici odnosno pet tvrtki iz područja poljoprivrede, prehrambene industrije i komunalnih djelatnosti.

Sajam će posjetiti i izaslanstvo Agrarne komore iz Pečuha.

Voditelj Odjela za poljoprivredu i prehrambenu industriju osječke Županijske komore Ernest Nađ kazao je kako je Komora za 33 gospodarska subjekta sufinancirala nastup na sajmu, jer drži kako malom i srednjem poduzetništvu koje nema vlastitu logistiku, ovakve priredbe služe za promociju proizvoda.

Predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Silvija Dološić kazala je kako se treća izložba ženskog poduzetništva Slavonije i Baranje, u sklopu koje se poduzetnicama omogućavaju tri dana besplatnog sajamskog prostora, održava kako bi im se pomoglo u prezentaciji i povezivanju s drugim gospodarstvenicima.

Pomoćnik pročelnice gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, programe i projekte EU Srećko Kukić izvijestio je kako je Osijek proglašen urbanom aglomeracijom, što znači da će se moći natjecati za sredstva EU-ovih fondova namijenjena gradnji sajamskih prostora.

Nominirali smo projekt izgradnje novog sajamskog prostora vrijedan oko dva milijuna eura i nadam se da ćemo do kraja programskog razdoblja 2014-2020. godine dobiti kvalitetan multifunkcionalan sajamski prostor kako bismo nastavili tradiciju održavanja sajmova dugu više od 100. godina, rekao je Kukić dodavši kako se razmatraju moguće lokacije za novi sajamski prostor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙