FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI Rio - Prodano 1,8 milijuna ulaznica

RIO DE JANEIRO, 11. rujna 2016. (Hina) - Bojazan organizatora o skromnoj posjeti gledatelja sportskim natjecanjima za vrijeme trajanja paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru pokazala se nepotrebnom jer je do sada prodano 1,8 milijuna ulaznica što ove igre čini drugim najgledanijim u povijesti.

U danima uoči početka natjecanja prodaja ulaznica je bila iznimno loša, no kako se približavao početak POI tako je rastao i interes gledatelja. 

Tome su pridonijele i polularne cijene ulaznica koje se kreću od 20 do 250 kuna. Samo je ove subote prodano 167,675 ulaznica za objekte u Barra Olimpijskom parku što je rekordna prodaja za jedan dan računajući i olimpijske i paraolimpijske igre u Riju. Za vrijeme trajanja OI u Riju u jednom danu je prodano najviše 157,300 ulaznica.

U subotu je bilo gotovo nemoguće kupiti ulaznice za sportove unutar Olimpijskog parka. Velika navala se očekuje i u nedjelju, a organizatori su već objavili kako za idući vikend (17-18. rujna) više nema ulaznica. Dio posjetitelja dolazi kako bi se prošetao i zabavio unutar Olimpijskog parka u kojem se nalazi šest dvorana, teniski centar, vaterpolo centar i zatvoreno plivalište, no većina odlazi na sportska borilišta.

"Interes gledatelja je zaista ogroman. Izuzev sportskih događanja u Olimpijskom parku imamo i niz drugih sadržaja, nudimo zabavu djeci i njihovim obiteljima, a svakoga dana u posjet nam dolazi i jedna škola sambe," kazao je direktor komunikacija Rio 2016 Mario Andrada.

Ove subote 'plesno ludilo' u Olimpijskom parku izazvala je jedna od najpoznatijih školi sambe u Riju "Imperio Serrano 1947".

"Do kraja POI gledateljima pripremamo još pokoje iznenađenje," dodao je Andrada.

Najgledanije paraolimpijske igre u povijesti bile su one u Londonu 2012. godine sa 2,8 milijuna prodanih ulaznica. Rio de Janeiro se probio na drugo mjesto, dok je Peking treći sa 1,7 milijuna prodanih ulaznica. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙