FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. HDZ i Živi zid dopunili anketu "Našeg Hajduka" o Zakonu u sportu

SPLIT, 8. rujna 2016. (Hina) - Udruga Naš Hajduk u četvrtak je objavila dopunu ankete o Zakonu o sportu i stanju u hrvatskom nogometu u kojoj se HDZ izjasnio da podržava taj zakon,  a Živi zid je  je u svojim odgovorima istaknuo kako je Hrvatski nogometni savez (HNS) "leglo kriminala."

  HDZ je poručio kako će jasno definirati da "dužnosnici HDZ-a ne mogu biti članovi izvršnih ili predstavničkih tijela sportskih saveza."
"Upoznati smo sa stanjem u hrvatskom nogometu i činjenicom da HNS ne provodi važeći  Zakon o sportu, a to je nespojivo sa našim neupitnim određenjem da se svi čimbenici društvenog života, u bilo kojem području, moraju pridržavati važećih zakona Hrvatske,"  navode iz HDZ-a. Dodaju  kako je HDZ-ov  stav  nedavno izrekao predsjednik stranke Andrej Plenković poručivši kako je "Zakon o sportu na snazi i buduća HDZ-ova  Vlada će osigurati njegovo provođenje."
 U Živom zidu smatraju  kako je HNS leglo kriminala koje se poigrava sa zakonima RH. "Nažalost, zaštitu imaju u politici, konkretno, u resornom ministru Šusteru koji je svojim stranačkim kolegama i njihovim pajdašima koji drmaju HNS-om dozvolio takvu praksu," istaknuo je Živi zid.
 Udruga Naš Hajduk u srijedu je objavila  prvi dio rezultata ankete o Zakonu o sportu i stanju u hrvatskom nogometu, a na pitanja poslana na adrese 15 stranaka odgovorilo je tada njih šest - u SDP-u i HNS-u kao krivca za loše stanje u sportu (nogometu) smatraju HDZ,  Most traži provedbu važećeg te donošenje novog Zakona o sportu, dok su HDZ  i Živi zid  bili među devet stranaka koje nisu odgovorile na anketu za taj prvi dio nego su to učinile naknadno.
 Po ocjeni HDZ-a stanje u hrvatskom je nogometu stanje "već odavno izmaklo kontroli i samo zajedničkim djelovanjem možemo pokrenuti proces vraćanja situacije u normalne okvire."
"Podrazumijeva se da pravna država mora stvoriti okvir za ravnopravno nadmetanje svih sudionika u sportu, kao što mora poduzeti sve što je u okviru dopuštenog da iskorijeni i odstraniti sve negativnosti u hrvatskom nogometu, koji su vidljivo metastazirali i u druge pore hrvatskog društva. HDZ će podržati sve ono što doprinosi otklanjanja nagomilanih problema u hrvatskom nogometu, a ponajviše kako bi se smanjile tenzije i podjele unutar hrvatskog društva uzrokovane nogometom, " poručili su iz HDZ-a.
Živi zid ističe kako je Hrvatska imala katastrofalne političare u zadnjih 25 godina koji su bili nesposobni, nepošteni i korumpirani uhljebi koji su sve svoje djelovanje "preslikali gotovo na cijeli sport u Hrvatskoj."
"Problemi nogometne mafije su uvjerljivo najveći i najočitiji. Kada nešto što se zove Zdravko Mamić na ovakav način kontrolira cijeli nogomet u jednoj zemlji, zna se da se ne može raditi o uređenoj državi. Hrvatske političke strukture duboko su ispreplitane sa vladajućim nogometnim strukturama te ostalim korumpiranim moćnicima u našem društvu,"  poručio je Živi zid.
 Na anketno pitanje je li prhvatljivo da je cijeli jedan sport (nogomet)  "de facto okupiran od jednog čovjeka optuženog za kriminal multimilijunskih razmjera", iz Živog zida odgovaraju kako u "uređenoj zemlji za Zdravka Mamića i njegovo djelovanje teško da bi se moglo i čuti, budući da ono počiva na očigledno kriminalnim temeljima."
"Zdravko Mamić je duboko povezan s Marijanom Hanžekovićem, kraljem ovrha i vlasnikom EPH. Mamić tako pod svojom kontrolom ima dobar dio medija koji potencira ekscese nogometnih navijača i predstavlja kao uspješnog menadžera bez kojeg bi Dinamo i cijeli hrvatski nogomet propao. Krajnje je vrijeme da osvjestimo ljude i prokažemo Zdravka Mamića kao kriminalca koji je privatizirao hrvatski nogomet  te kao ratnog profitera i lažnog branitelja što on uistinu i jest," naveo je Živi zid.
 HDZ u odgovoru na to pitanje  ističe kako niti jedan pojedinac, niti bilo koja interesna skupina ne smiju "privatizirati" ni jednu granu društvenog života, a osobito nogomet.
"Posljedice te 'privatizacije' danas svi trpimo, osobito navijači Hajduka. Svjesni smo i svoje odgovornosti za današnje stanje i krivicu kao ostale stranke nećemo prebacivati na druge, već ćemo jasno definirati da dužnosnici HDZ-a ne mogu biti članovi izvršnih i predstavničkih tijela sportskih saveza, ali istodobno omogućiti pravni i financijski okvir koji će sportu pružiti mogućnost da se razvija, a ne da jedva preživljava kao što je danas situacija," poručili su iz HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙