FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. Mastelić: Savez udruga branitelja radnika RH podržat će HDZ

ZAGREB, 31. kolovoza 2016. (Hina) - Savez udruga branitelja radnika RH podržat će HDZ na predstojećim parlamentarnim izborima, rekao je u srijedu predsjednik tog Saveza udruga branitelja Siniša Mastelić.

"Savez udruga branitelja radnika RH podržat će HDZ na predstojećim parlamentarnim izborima. Dobili smo uvjerenja da će se donijeti adekvatan zakon o pravima hrvatskih branitelja u kojem će po prvi put bit priznati branitelji radnici", kazao je Mastelić novinarima nakon sastanka s tehničkim ministrom branitelja Tomom Medvedom, čelnicima HDZ-ova Odbora za branitelje i zajednice branitelja "Gojko Šušak".

Pojasnio je i da bi se u izmjenama i dopunama zakona trebali naći i kategorija hrvatskog branitelja radnika, koji nije stradalnik Domovinskog rata.

Izrazivši zadovoljstvo potporom, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u izjavi novinarima nakon sastanka rekao da su položaj i prava branitelja visoko na listi prioriteta njegove stranke. Dodao je i da je ministar Medved uključio i branitelje radnike u rad niza radnih skupina koja u Ministarstvu branitelja rade na jedinstvenom zakonskom okviru koji bi pokrio sve bitne aspekte koji se odnose na braniteljska prava.

Zadovoljstvo potporom izrazio je i ministar Medved te istaknuo da će HDZ u potpunosti poštovati svoj program, posebice kada se govori o toj kategoriji hrvatskih branitelja koji nisu bili prepoznati u sadašnjem zakonu.

"Program HDZ-a prepoznaje hrvatske branitelje zaposlene, nezaposlene, stradalnike i članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja", kazao je.

Ministar Medved je, upitan vidi li se i u idućoj vladi, odgovorio da će o tome odlučiti budući predsjednik Vlade Andrej Plenković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙