FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2016. Stavljević-Rukavina: Zdravstveni program Koalicije za premijera rješava ključne probleme

ZAGREB, 31. kolovoza 2016. (Hina) - Ana Stavljenić-Rukavina iz Koalicije za premijera predstavila je u srijedu zdravstveni program koji je izrađen na temelju sadašnjih i pretpostavljenih budućih potreba za zdravstvenim uslugama u Hrvatskoj, a ujedno rješava neka ključne probleme, poput neravnomjernog financiranja zdravstvenog sustava, gubitaka u zdravstvu i nedostatka ljudskih resursa.

Jedan od ključnih nedostataka u zdravstvu je organizacija koja ne rješava pitanje pružanja usluga u vrijeme kad pacijentu to treba, zbog čega nastaju liste čekanja, rekla je Stavljenić-Rukavina, kandidatkinja koalicije u VII. izbornoj jedinici.

Koalicija za premijera zdravstvenim programom želi ojačati sadašnje domove zdravlja, koji su najbliži građanima, sa dodatnim sadržajima, poput specijalističkih i dijagnostičkih usluga.

Cjelokupini zdravstveni sustav, posebno bolnički, treba transformirati kako bi postao učinkovit, financijski stabilan te kako bi imao ljudske resurse potrebne za pružanje zdravstvenih usluga, što znači jačanje dnevnih bolnica. Jedan od ključnih izazova je i rješavanje palijativne skrbi, kazala je Stavljenić-Rukavina.

Duže liste čekanja, smatra Stavljenić-Rukavina, nastaju jer zdravstveni sustav nije umrežen pa Koalicija za premijera planira umrežiti sve razine javnozdravstvene ustanove, a e-zdravstvom voditi individualne korisnike usluga kroz sustav, od primarne, preko specijalističke skrbi do centara izvrsnosti.

Koalicija za premijera kao ključne promjene predviđa osnažiti ulogu javnog zdravstva u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti i tumora, uvesti kliničke smjernice i povezati ih s plaćanjima, unaprijediti upravljanje zdravstvenim sustavom, unaprijediti sustav javne nabave i proširiti mrežu hitne medicinske pomoći i helikoptere službe na otocima i rijetko naseljenim područjima.

Koalicija za premijera uz Stranku rada i solidarnosti Milan Bandić 365, okuplja Narodnu stranku – reformisti, Novi val – Stranka razvoja, HSS Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙