FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival 'Dubrovnik u pozno ljeto' okuplja brojne međunarodno priznate glazbenike

DUBROVNIK, 19. kolovoza 2016. (Hina) - Na četvrtom Međunarodnom glazbenom festivalu ‘Dubrovnik u pozno ljeto’, koji će se održati od 26. kolovoza do 23. rujna, nastupit će brojni domaći i međunarodno priznati glazbenici, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Dubrovniku.

Taj festival odvija se već četvrtu godinu u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra (DSO), a po riječima ravnatelja te ustanove Damira Milata nitko nije bio ni svjestan njegovog značaja kad je pokrenut.

Program 'Dubrovnika u pozno ljeto', umjesto glazbenog direktora festivala Cristopha Campestrinija, koji se družio s prisutnima, ali nije mogao govoriti zbog upale grla, predstavio je predsjednik umjetničkog vijeća DSO-a Matija Novaković koji je naglasio da je festival skroman po budžetu, ali ne i u umjetničkom dosegu.

''Na festivalu ''Dubrovnik u pozno ljeto'' ugostit ćemo brojne domaće i međunarodno priznate glazbenike. Tu su Elisabeth Möst, Maroje Brčić, Daniel Froschauer, Charles Olivieri-Munroe, Martina Filjak, Renata Pokupić, Dubrovački gitarski trio, Stefan Sanderling, Dubravka Šeparović Mušović, Dmitry Sinkovsky, Đana Kahriman, Matija Dedić, Šimun Matešić, Tomislav Fačini, Diana Haller, Edin Karamazov, Janja Vuletić, Naira Asatrian, James Dick itd. pobrojao je Novaković.

Dva koncerta u sklopu Festivala održat će se u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama, rekao je intendant Igara Mladen Tarbuk. 

''Festival je strateški važan za Dubrovnik. Trenutno se na Igrama odvija ‘Key to the future’, program koji predstavlja mlade laureate prestižnih međunarodnih glazbenih natjecanja. Ovo je višeslojno važna manifestacija i zadovoljan sam ostvarenom suradnjom. Dubrovčani već vole ‘Key to the future‘, a s ovim festivalom on se nastavlja'', kazao je Tarbuk.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić kazala je kako joj je drago što se tim Festivalom nastavlja kontinuitet kulturnih događanja u Dubrovniku.

Festival je osmišljen s ciljem zadržavanja kvalitetne glazbene ponude u Gradu i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara. Publika će uživati u šesnaest izvedbi u nešto manje od mjesec dana, kako simfonijskih, tako i koncerata komorne glazbe i recitala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙