FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI Rio: Kineska plivačica Chen Xinyi pozitivna na doping

PEKING, 12. kolovoza 2016. (Hina/Reuters) - Kineska plivačica Chen Xinyi bila je pozitivna na doping na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru 7. kolovoza, pišu kineski mediji pozivajući se na Kineski plivački savez (CSA). 

Chen (18) je bila pozitivna na dijuretik hidroklorotiazid koji se koristi kao tvar za prikrivanje korištenja dopinga. Ona je zatražila saslušanje pred Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), prenosi agencija  Xinhua, a CSA je zatražila od Chen da surađuje u istrazi. 

"Ako se pokaže da je Chen koristila doping, CSA će provesti antidopinška pravila u skladu sa zakonom", objavio je CSA.

Chen je bila četvrta u finalu na 100m leptir u nedjelju i trebala bi se danas natjecati na 50 m slobodno.

Plivačka natjecanja na ovim Igrama obilježila je dopinška kontroverza nakon što je Australac Mack Horton nazvao svog suparnika i osvajača zlatne medalje na 200 m slobdono Kineza Sun Yanga "prevarantom", dok je Amerikanka Lily King kritizirala Ruskinju Juliju  Efimovu, dva puta suspendiranu zbog dopinga.

Prije dvije godine otkriveno je da je Sun tajno odslužio tromjesečnu suspenziju zbog korištenja zabranjene tvari. On je tvrdio da je to bio lijek kojeg uzima zbog srčanih problema i da lijek nije djelovao na njegove rezultate. 

Efimovoj je dopušten nastup na ovim Igrama nakon što joj je prihvaćena žalba na prijašnju suspenziju zbog korištenja dopinga. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙