FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI Rio: Hrvatska - Argentina 27-26

RIO DE JANEIRO, 10. kolovoza 2016. (Hina) - Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru svladala Argentinu sa 27-26 (14-15).

Hrvatska je nakon teškog poraza od Katara (23-30) u prvom kolu na jedvite jade svladala Argentinu u drugom. Pogodak za pobjedu postigao je Domagoj Duvnjak iz sedmerca devet sekundi prije kraja dvoboja.

Prethodno su Argentinci imali napad za pobjedu, izvukli su vratar a kako bi imali igrača više u polju, ali je Duvnjak presjekao dodavanje Pizarra za Portelu na liniju šest metara, Portela je napravio grub prekršaj na Duvnjaku, a prema novim pravilima to znači sedmerac jer su argentinska vrata bila prazna.

Manuel Štrlek je sa sedam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Federico Fernandez zabio osam pogodaka za Argentinu.

Ranije su Francuska i Danska bez problema stigle do drugih pobjeda, Francuska je sa 35-20 (16-13) svladala Katar, dok je Danska sa 31-23 (17-10) bila bolja od Tunisa. 

Francuska i Danska sada su na vrhu skupine sa po četiri boda, Katar i Hrvatska imaju po dva, a Argentina i Tunis su bez bodova.

Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Danske u četvrtak od 19.40 sati po hrvatskom vremenu. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙