FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol o potrebi mobilnih palijativnih timova

DUBROVNIK, 28. lipnja 2016. (Hina) -Dubrovačka Udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija – DUSAB održat će u srijedu okrugli stol o problematici dementnih bolesnika i njihovih obitelji te potrebi za  mobilnim palijativnim timovima“ u sklopu projekta Pilot MoPa Tim.

Cilj skupa je senzibiliziranje javnih djelatnika o problematici Alzheimerove bolesti i ostalih demencija na području Dubrovačko-neretvanske županije. 

Na skupu će biti istaknuta potreba umrežavanja zdravstvenih i socijalnih usluga kako bi kronično oboljele osobe dobile financijski održivu i operativno učinkovitu njegu. Cilj  je unaprijediti usluge suradnjom javnog, privatnog i civilnog sektora te prijelaz s institucionalne skrbi na usluge podrške za život u zajednici.

Udruga DUSAB osnovana je prije dvije godine s ciljem zaštite prava osoba oboljelih od svih oblika demencija na području Dubrovačko-neretvanske županije. Ima 41 neposredno ugroženog člana s prijeko potrebnom stručnom podrškom u kući.

Projektom Pilot MoPa Tim nastoji se kreirati i pružiti pilot usluga mobilne palijativne skrbi bolesnicima Alzheimerove bolesti i ostalih demencija na području Dubrovačko-neretvanske županije  uz učinkovitije korištenje svih lokalnih resursa i suradnju civilnoga, javnoga i privatnoga sektora.

DUSAB organizira okrugli stol u Kampusu Sveučilišta u Dubrovnik s partnerima - Domom zdravlja, županijskim Zavodom za javno zdravstvo, udrugom Bonsai/Volonterski centar Dubrovnik , u suradnji Stručnog studija Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku i  financijsku potporu Grada Dubrovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙