FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles: Plenković organizirao okrugli stol o nezaposlenosti mladih

BRUXELLES, 13. lipnja 2016. (Hina) - Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković organizirao je u ponedjeljak u Bruxellesu okrugli stol na temu utjecaja europskih politika za zapošljavanje mladih, na kojem je predstavljen jedan uspješan projekt iz Hrvatske koji pomaže mladima da lakše dođu do posla.

Na okruglom stolu predstavljen je projekt "Črnkas - Poslovni klub Črnomerec", koji organizira radionice na kojima nezaposleni mladi mogu naučiti kako se najbolje predstaviti budućem poslodavcu i tako si povećati šanse za pronalazak budućeg zaposlenja.
Projekt su predstavili Marko Pavić i Luka Bogdan s Instituta za stručna usavršavanja mladih.

"Prezentirali smo naš projekt Črnkas - Črnomerec poslovni klub, putem kojeg smo 120 mladih educirali za tržište rada, a njih 45 posto je našlo posao mjesec dana nakon završetka radionice", kaže Marko Pavić.

Luka Bogdan ističe kako je cilj projekta pomoći mladima da od ono malo radnih mjesta koliko ih se stvara u Hrvatskoj, mladi dobiju što više. "Naravno, kada ekonomija krene na bolje, bit će i više radnih mjesta, ali mi do tada moramo osnažiti mlade", kaže Bogdan.

Projekt je vrijedan oko 80 tisuća eura, od čega je 92 posto povučeno iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak je pokrio Grad Zagreb.

Financijsku i ekonomsku krizu najviše su osjetili mladi, kojih je u pojedinim zemljama članicama, među njima i Hrvatskoj, bez posla bilo oko 50 posto.

Europska unija je pokrenula nekoliko inicijativa za pomoć mladima, poput Garancije za mlade. 

Te politike financiraju se iz Europskog socijalnog fonda. Hrvatska je 19. svibnja dobila akreditaciju za Europski socijalni fond, što znači da sada može uspješno povlačiti sredstva iz toga fonda za projekte koji se već provode.

"Mjere koje su u Europskoj uniji poduzete posljednjih nekoliko godina već pokazuju rezultate. Sada je u EU-u nezaposlenost mladih oko 18 posto, a u Hrvatskoj je s onih 50 posto pala na 39 posto", rekao je zastupnik Andrej Plenković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙