FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanim otvorenjem punionice električnih vozila u Poreču najavljen "Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016"

POREČ, 20. svibnja 2016. (Hina) - Svečanim otvorenjem punionice električnih vozila u vlasništvu tvrtke "Valamar Riviera" d.d. ispred hotela "Valamar Diamant" u Poreču službeno je u petak najavljen najveći i najvažniji događaj godine u električnoj mobilnosti u Hrvatskoj i regiji "Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016", reli električnih vozila koji se održava treću godinu.

 Stotinjak električnih vozila iz Europe okupit će se 1. lipnja u Rovinju kako bi se provozali relijem dugačkim oko 1200 kilometara radi promidžbe električne mobilnosti, zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije.   Prvog dana proći će stazu koja iz Rovinja vodi do Poreča i Pule, 2. lipnja start  je u Poreču a nakon prolaska kroz Tar, Motovun i Labin cilj je u Opatiji. Slijedi treća etapa (3. lipnja)  od Opatije preko Senja, Paklenice i Zadra do  Šibenika, a četvrta etapa (4. lipnja) vozi se na relaciji Šibenik -NP Krka-Smiljan-Plitvička jezera.  5. lipnja sudionici rallya stižu u Zagreb, na Trg bana Jelačića.  

  "Ponosni smo što nas prepoznaju- od Francuske  Finske, Belgije, Nizozemske, Austrije i Njemačke kao najbolji i najljepši reli ovakvog tipa u Europi. Ponosni smo što imamo priliku kroz ovaj inovativni koncept pokazati Hrvatsku kao turističku zemlju koja posjeduje golemi potencijal upravo u privlačenju takve vrste turista, ekološki osviještenih i više platežne moći, te otvaramo prostor kvalitetnim gostima kakve Hrvatski turizam priželjkuje", rekla je na otvorenju potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove "Valamar Rivijere" d.d. Ivana Budin-Arhanić.

 Sve to, dodala je, prepoznala je i turistička kompanija "Valamar Riviera" d.d. koja je ove godine postavila dvije punionice (2x22kw) tvrtke "Ducati komponenti" pokraj hotela "Valamar Diamant" te na parkiralištu Žatika.

  "Kao društveno odgovorni članovi zajednice u kojoj poslujemo, prepoznali smo vrijednost projekta punionica električnih vozila. Punionica ispred hotela 'Valamar Diamant' instalirana je krajem travnja, a možemo se pohvaliti da je ta brza punionica od 22 kW, proizvođača 'Ducati', već prvi dan uspješno napunila dva Teslina vozila. Našim gostima će u sklopu smještaja biti omogućeno besplatno punjenje vozila na svim mjestima gdje će biti instalirano naših sedam punionica", istaknula je Budin-Arhanić i dodala kako 99 posto sudionika na reli dolazi s Tesla vozilima, a od domaćih sudionika tu je tvrtka "Dok-ing" s dva električna vozila, Loox te XD i Rimac automobili. 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙