FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade Karlo Veliki za mlade

ZAGREB, 4. svibnja 2016. (Hina) - Nagrada za mlade Karlo Veliki 2015, koju zajednički organiziraju Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena dodijeljena je 3. svibnja dobitnicima iz triju zemalja, projektu InteGREAT iz Italije za integraciju izbjeglica, igri za tablet "U potrazi za Karlom Velikim" iz Grčke, te Vijeću mladih Europe iz Ujedinjenog Kraljevstva, priopćio je Europski parlament.

Projekt InteGREAT koji je osvojio prvu nagradu stvorila je studentska udruga AIESEC sa ciljem povezivanja Europljana kako bi radili na izbjegličkoj krizi i pokrenuli lokalnu integraciju izbjeglica. Projekt uključuje međunarodne dobrovoljce, lokalne nevladine organizacije i lokalne zajednice u organizaciji radionica, seminara i događanja

Drugu nagradu osvojila je igra za tablete "U potrazi za Karlom Velikim", studentski projekt iz Larisse u Grčkoj a treću Vijeće mladih Europe iz Ujedinjenog Kraljevstva, međunarodna godišnja konferencija koja okuplja mlade ljude zainteresirane za budućnost Europske unije kojoj je cilj stvoriti ostvarive prijedloge za buduće zakonodavstvo EU-a. Prošlogodišnja konferencija održala se u studenom u Bruxellesu s panelima o migraciji i unutarnjim poslovima, energetskoj uniji i klimi te obrazovanju i tržištu rada.

Cilj europske nagrade za mlade „Karlo Veliki” je potaknuti razvoj europske svijesti među mladima te njihovo sudjelovanje u europskim integracijskim projektima. Nagrada za najbolji projekt iznosi 5000 eura, druga nagrada 3000 eura i treća 2000 eura. Dio nagrade čini i posjet troje finalista Europskom parlamentu u Bruxellesu ili Strasbourgu. Predstavnici svih 28 odabranih nacionalnih projekata pozivaju se na četverodnevno putovanje u Aachen u Njemačkoj, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙