FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crikvenica: Međunarodne sportske igre umirovljenika

CRIKVENICA, 1. svibnja 2016. (Hina) -Na tradicionalnim Međunarodnim sportskim igrama u nedjelju se u Crikvenici okupilo 520 umirovljenika  iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

 

  Bez obzira na loše vrijeme, očekivani broj sudionika  je  premašen, a svečano otvorenje se umjesto na Trgu Stjepana Radića održalo u crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani.  Sudionike je pozdravila predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Nada Lovrec, a Međunarodne sportske igre umirovljenika otvorio  gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.

 Natjecanje se za muškarce i žene održava u košarci, pikadu, nabacivanju koluta i nordijskom hodanju, za muškarce u šahu i streljaštvu, a za žene u visećoj kuglani.

  U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članice i članovi Folklorne skupine Udruge umirovljenika „Sunce“ Crikvenica, a svi sudionici počašćeni su ručkom- autohtonim pučkim jelom – crikveničkom maneštrom.

 Organizator igara  je Udruga umirovljenika „Sunce“ Grada Crikvenice uz suorganizaciju Turističke zajednice te pokroviteljstvo Grada Crikvenice, Eko-Murvice i Murvice d.o.o. Crikvenica, te Hostel Grada Karlovca d.o.o. iz Selca.

                                                                                

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙