FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica Grabar Kitarović podržala "e-Skills for Jobs"

ZAGREB, 16. ožujka 2016. (Hina) - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, pokroviteljica projekta Europske komisije "e-Skills for Jobs" u srijedu je na susretu s predstavnicima te inicijative istaknula važnost stjecanja vještina za bavljenje informacijskim i komunikacijskim tehnologijama, ali i važnost korištenja digitalnih tehnologija u javnom sektoru i svim granama poslovanja radi podizanja ukupne konkurentnosti države.

 Predstavnici inicijative "e-Skills for Jobs" upoznali su predsjednicu s prilikama i izazovima u hrvatskom i europskom ICT sektoru te istaknuli niz područja koje je potrebno unaprijediti kako bi hrvatski ICT sektor dostigao svoj puni potencijal i još više pridonio rastu hrvatskog gospodarstva.

 Iz Ureda predsjednice priopćeno je kako se razgovaralo i o situaciji hrvatske ICT industrije, nedostatku kvalificiranih ICT stručnjaka, slabom interesu za upis na tehničke fakultete među mladima te nedovoljno kvalitetnom kurikulumu programa Informatike u školama. Poseban naglasak stavljen je na ulogu predsjednice u poticanju izvoza i internacionalizaciji IT industrije koja u Hrvatskoj već stvara značajnu dodanu vrijednost te pridonosi zapošljavanju i sprječavanju 'odljeva mozgova'.

 Predsjednica Grabar-Kitarović podržala je inicijativu te najavila snažniju aktivnost na otvaranju vanjskih tržišta za hrvatski ICT sektor putem vanjskopolitičkih aktivnosti te promoviranje ICT karijera prema mladima na unutarnjem političkom planu kako bi se u Hrvatskoj podigla svijest o tome da se bolja budućnost i prosperitet države nalaze u modernom  i kvalitetnom obrazovanju, napose u granama znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙