FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 13. ožujka 2016. (Hina) -  Sljedeći tjedan ponovno će se okupiti čelnici zemalja članica EU-a, ovoga puta na redovitom proljetnom summitu, na kojem će razgovorati o migrantskoj i izbjegličkoj krizi.

Čelnici zemalja članica okupit će se u četvrtak i petak na dvodnevnom summitu u Bruxellesu. Na dnevnom redu su migrantska kriza i ekonomska pitanja.

U petak ujutro na sastanak bi trebao doći i turski premijer Ahmet Davutoglu. Prošli tjedan na summitu EU-Turska dogovoren je načelni pristup u rješavanju migrantske krize, a na ovom summitu trebale bi se utvrditi pojedinosti dogovora.

U ponedjeljlak i utorak sastaju se ministri vanjskih poslova zemalja članica. Šefovi diplomacija će u okviru Vijeća za vanjske poslove razgovorati o odnosima s Iranom, o bliskoistočnom mirovnom procesu, odnosima s Rusijom te stanju u Libiji.

U utorak, na sastanku Vijeća za opće poslove razgovorat će se o temama koje su na dnevnom redu summita EU-a.

U ponedjeljak se sastaju i ministri poljoprivrede zemalja članica. Ministri će razgovorati o poteškoćama s kojima se suočava više poljoprivrednih sektora, posebice svinjogojstva, mljekarstva te voća i povrća.

Europski parlament će sljedeći tjedan raditi u odborima u Bruxellesu, među njima u Odboru za građanske slobode koji će raspravljati o inicijativi Europskog parlamenta da se uvede centralizirani sustav za primanje zahtjeva za azil. Taj prijedlog također uključuje obvezujuće programe za preraspodjelu izbjeglica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙