FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Theresa May: U interesu je Britanije da ostane u EU

LONDON, 20. veljače 2016. (Hina/Reuters) - Britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May izjavila je u subotu da je u interesu zemlje da ostane članicom Europske unije, izvijestio je BBC:
Ona je tu izjavu dala dok traje sastanak vlade na kojem je premijer David Cameron trebao predstaviti sporazum postignut s Europskom unijom a za koji se vlada nada da će uvjeriti Britance da glasuju za ostanak u Uniji.
"EU je daleko od savršenstva..... i ovaj sporazum mora biti dio aktualnog procesa promjene i reforme", rekla je May, a prenosi BBC.
"Ali po mom mišljenju, zbog sigurnosnih razloga, zaštite od zločina i terorizma, trgovine s Europom i pristupa tržištima diljem svijeta - u nacionalnom je interesu da ostanemo članicom Europske unije", istaknula je.
Cameron je u noći na subotu izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom s čelnicima EU-a, istaknuvši da je postigao sve svoje pregovaračke ciljeve i da će dogovor predložiti svojoj vladi na usvajanje u subotu. Dogovoren je paket reformi koje je tražila Velika Britanija prije referenduma na kojem će se britanski građani izjasniti žele li ostati ili izići iz Europske unije. Tim sporazumom premijer će voditi kampanju za ostanak u Europskoj uniji na referendumu koji će se najvjerojatnije održati 23. lipnja.
Cameron je ranije najavio da će datum referenduma objaviti u subotu nakon sastanka vlade.
Pravno obvezujuća odluka sadrži eksplicitno izuzeće Velike Britanije iz odredbe zapisane u europskim ugovorima o "sve tješnje povezanoj Uniji", zatim ustupke u pogledu socijalnih prava nebritanskih radnika i jamstvo da odredbe o bankovnoj uniji neće ići na štetu londonskog Citya.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙