FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pčelarski sajam 6. i 7. veljače u Gudovcu

ZAGREB, 4. veljače 2016. (Hina) - U Gudovcu kraj Bjelovara 6. i 7. veljače održat će se 12. međunarodni pčelarski sajam na kojem će se predstaviti 100 izlagača, izvijestili su u četvrtak s Bjelovarskog sajma.
 Sajam će okupiti najveće izlagače iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Poljske, Ukrajine i drugih zemalja, a održat će se na 3.200 četvornih metara izložbenog prostora, što je najviše do sada.
 Ove godine naglasak je na inovacijama u pčelarstvu, a očekuje se dolazak više od 10.000 posjetitelja, ističu sa Bjelovarskog sajma. 
Sajam je podijeljen u tri cjeline koje obuhvaćaju izložbu i prodaju meda i proizvoda od meda, izložbu i prodaju pčelarske opreme te edukativni dio, poput predavanja pčelara iz Danske s temom 'Tehnologija pčelarenja - iskustva iz Danske i Norveške'.
 U sklopu Pčelarskog sajma održat će se i izložba vina i vinogradarske opreme na kojoj će sudjelovati oko 30  izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije.
 Prema evidenciji Hrvatskog pčelarskog saveza, u Hrvatskoj je oko 12.500 pčelara sa 600 tisuća pčelinjih zajednica, koji na godinu proizvedu 8.000 tona meda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙