FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poreč prvi korisnik novog programa EBRD-a i Kohezijskih fondova EU

ZAGREB, 22. prosinca 2015. (Hina) - Grad Poreč biti će prvi korisnik sufinanciranja infrastrukturnih ulaganja u okviru novog zajedničkog programa Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Kohezijskih fondova EU-a, izvjestili su u utorak iz EBRD-a.

EBRD će, kako se navodi, dati kredit od 4 milijuna eura porečkom komunalnom poduzeću Odvodnja za potrebe izrade sveobuhvatnog plana ulaganja koji uključuje proširenje i obnovu mreže odvodnje kao i izgradnju 4 nova pročišćivača otpadnih voda na području grada. Stanovništvo će na taj način dobiti novu razinu usluga, a ulaganja će omogućiti Odvodnji da uskladi svoje poslovanje s regulativom EU-a.

Kohezijski fondovi EU-a pružit će 49 milijuna eura za projekt.

"To je rezultat zajedničkih nastojanja lokalnih vlasti, krajnjeg korisnika, državnih tijela, EU-a i EBRD-a kako bi se povećala sveukupna apsorpcija bespovratnih sredstava EU-a i poboljšali standardi zaštite okoliša lokalnih zajednica“, kazala je direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić Kašić, izrazivši zadovoljstvo današnjim potpisivanjem novog programa.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić je izjavio da grad Poreč ostvaruje jedno od najznačajnijih ulaganja u zaštitu okoliša i time osigurava budući održivi razvoj regije. 

Direktor poduzeća Odvodnja Milan Laković istaknuo je kako su u EBRD-u prepoznali dugoročnog partnera, ne samo u smislu financiranja projekta već i kao partnera u pripremi i provođenju projekta.

Projekt  odvodnje u okviru novog zajedničkog programa Hrvatske i kohezijskih fondova EU-a (C2CF) prvi je komunalni program sufinanciranja kohezijskih fondova EU-a u sektoru odvodnje u Hrvatskoj. Taj projekt će se fokusirati na poduzeća za odvodnju koja dobivaju sredstva iz kohezijskih fondova EU-a. Program će osigurati potrebno sufinanciranje za provedbu EU direktive u ovom sektoru, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙