FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Živi zid pita što će nadzirati TIH za koji je korupcija krađa spajalica

ZAGREB, 23. studenoga 2015. (Hina) - Živi zid upitao je u ponedjeljak što će predstavnici udruge Transparency International Hrvatska (TIH) nadzirati na pregovorima koje Most vodi s dvije velike koalicije, s obzirom da je predsjednica TIH-a Davorka Budimir nedavno izjavila da je "najveći problem ona korupcija kad netko krade spajalice".

Budimir je potvrdila da je TIH dobio dopuštenje Mosta da promatra njihove pregovore s dvjema velikim koalicijama, no nije objasnila što će udruga zapravo učiniti s informacijama sa sastanaka kojima će nazočiti.

 

Živi zid navodi da je u slučaju TIH-a riječ o udruzi civilnog društva čiji je cilj borba protiv korupcije, a čija je predsjednica nedavno izjavila da je "najveći problem ona korupcija kad netko krade spajalice" i da se kao društvo "ne bi trebali baviti korupcijom na visokoj razini nego onoj svakodnevno"j.

 

"Postavljamo pitanje što će oni nadzirati na tim pregovorima? Da Šuker ili Grčić ne kradu kemijske i spajalice ili će fokus staviti na političku korupciju u kojoj jednim potezom pera nestaju milijarde kuna", priopćio je Živi zid.

 

Poručio je da postojeći monetarni sustav, valutna klauzula i slučaj franak spadaju u najgore vrste političke korupcije, koji se nazivaju političkim odlukama.

 

"Dok oni kradu milijarde, mi iz proračuna plaćamo udruge koje će pratiti koliko je spajalica ukradeno i još će nas, za naš novac, uvjeravati da smo mi korumpirani, a ne oni na vrhu koji s bankarima rasprodaju našu budućnost", navodi Živi zid.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙