FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Jandroković: Kroz pregovore s Mostom želimo formirati Vladu

ZAGREB, 11. studenoga 2015. (Hina) - Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u srijedu kako HDZ razgovore s Mostom očekuje tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana istaknuvši kako kroz pregovore žele doći do zajedničkih stajališta i formirati Vladu.

Jandroković je, nakon sjednice Predsjedništva stranke, kazao i da su jednoglasno prihvatili platformu za pregovore i predsjedniku Tomislavu Karamarku i onima koje odabere dali mandat da ih vode.

"Očekujemo promjene i reforme. Ono što HDZ unosi u pregovore je naš program ekonomskih promjena i reformi koje smo zajedno napravili s muenchenskim IFO institutom. To je prilika da afirmiramo sve što u našem programu piše. Kroz pregovore želimo doći do zajedničkih stajališta, želimo formirati Vladu i želimo da pobjednik izbora bude Hrvatska", rekao je.

Istaknuo je kako su HDZ i MOST političke opcije koje su zahtjevale promjene, obje su bile u oporbi i vrlo jasno iskazivale nezadovoljstvo aktualnom vlašću. Također, naglasio je, tražile su i promjene i reforme pa je prirodno i logično da te dvije političke opcije počnu razgovore o formiranju nove Vlade. 

Naveo je i da je Predsjedništvo HDZ-a, analizirajući rezultate parlamentarnih izbora,  jednoglasno zaključilo da su HDZ i njegova Domoljubna koalicija relativni pobjednici što je, kako je rekao, iznimno važno jer se ta pobjeda dovodi u pitanje. "Ona je  čista i jasna - 59 naspram 56 mandata", kazao je. Uz to, smatraju i da dvije trećine hrvatskih građana traži promjene jer nisu zadovoljni Vladom Zorana Milanovića.

Jandroković nije želio govoriti o pojedinostima njihove platforme za pregovore jer, kako je kazao, pregovori još nisu započeli. Sve će se saznati nakon pregovora kada će predsjednici stranaka dati izjave. Naveo je i da su definirali granicu ispod koje  u pregovorima ne žele ići, ne želeći iznijeti pojedinosti.  "Pred nama su pregovori i ne možemo govoriti o pojedinostima", rekao je.     

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙