FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja Hrvatske i Albanije na području zdravstva i medicine

ZAGREB, 3. studenoga 2015. (Hina) - Hrvartski ministar zdravlja Siniša Varga i ministar zdravlja Republike Albanije Ilir Beqaj potpisali su u utorak Plan suradnje na području zdravstva i medicine od 2015.-2018., koji uključuje jačanje suradnje u područjima primarne zdravstvene zaštite, obrazovanja u zdravstvu i znanstvenim istraživanjima, e-zdravstvu, medicinskim uslugama u turizmu, hitnoj medicinskoj službi, transplantacijskim programima, kao i medicinskim proizvodima i uređajima.

Varga je tom prigodom izjavio da Hrvatska želi dati punu podršku Albaniji u njihovim naporima da unaprijede svoj zdravstveni sustav, čime se nastavlja dvanaest godina suradnje u razvoju zdravstvenih sustava dviju zemalja. Naglasio je kako hrvatsko Ministarstvo zdravlja prepoznaje važnost koordiniranog pristupa i jačanja zdravstvenih politika u regiji jugoistočne Europe.

Beqaj je rekao da se pred Albanijom u reformi zdravstva nalaze mnogi izazovi te vjeruje da će razmjena znanja s hrvatskim kolegama biti od koristi za albanski zdravstveni sustav. Albanija, dodao je , radi velike pomake u osiguravanju sveobuhvatne zdravstvene zaštite za svoje građane te cijeni razmjenu iskustava s hrvatskim kolegama.

Albansko izaslanstvo obišlo je tijekom dvodnevnog boravka u Zagrebu Agenciju za lijekove i medicinske proizvode i Dom zdravlja Zagreb.



VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙