FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. SSSH poziva članove da izađu na izbore

ZAGREB, 29. listopada (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH)  poziva sve članove udruženih sindikata da izađu na izbore i daju glas političkoj opciji u čiji program, sposobnost, poštenje i iskrenost u namjeri ostvarenja uspješne i pravedne Hrvatske najviše vjeruju, poručio je u četvrtak predsjednik te sindikalne središnjice Mladen Novosel.

Novosel je podsjetio da je SSSH u rujnu usvojio predizbornu platformu pod nazivom "Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi" dodavši kako su u razgovoru s predstavnicima stranaka za koje su procijenili da bi mogli sudjelovati u obnašanju buduće vlasti odlučili nametnuti pitanja od životne važnosti za hrvatskog radnika.

Sve političke stranke s kojima smo razgovarali su prihvatile naše zahtjeve i gotovo da među njima nema bitnuih razlika, rekao je Novosel i ocijenio kako je izuzetno važno da u slučaju sudjelovanja u vlasti ispune svoja obećanja.

Posao nakon izbora tek počinje jer ćemo nakon formiranja buduće Vlade pratiti svaki njezin korak u ispunjavanju programa i radničkih zahtjeva. Očekujemo partnerski odnos, a u slučaju neispunjavanja zahtjeva nisu isključeni štrajkovi ni prosvjedi, poručio je Novosel. 

Razgovori s političkim strankama bili su inicirani kako bi sindikati čuli u kojem smjeru će se smjeru Hrvatska razvijati, kojim mjerama će stranke poticati otvaranje novih radnih mjesta s ciljem pune zaposlenosti, kako će se povećati prihodi radnika, kako će se osigurati pristup obrazovanju, kvalitetnim radnim mjestima i sigurnosti u starosti sadašnjim generacijama mladih radnika, jednom riječju - kako će se Hrvatska razvijati u zemlju zadovoljnih ljudi, a ne zadovoljnih političara i besramno bogatih pojedinaca.

Na razgovore s vodstvom SSSH-a odazvalo se šest stranaka i koalicija – HDZ u ime Domoljubne koalicije, HDSSB, Koalicija rada i solidarnosti, ORaH, SDP u ime koalicije "Hrvatska raste", te koalicija Uspješna Hrvatska.

Sve su se složile da reindustrijalizacija zemlje i postizanje pune zaposlenosti moraju predstavljati prioritet politike buduće Vlade, da se minimalna plaća mora povećati, da treba osigurati provedbu radnih propisa u praksi, kao i suzbiti neisplatu plaća i prekarni rad, te su se založili za jačanje socijalnog dijaloga i industrijske demokracije, naglasio je Novosel.

Političke stranke napokon moraju početi ozbiljno provoditi vlastite programe i obećanja dana biračima tijekom predizborne kampanje, istaknuo je predsjednik SSSH-a.

Na novinarski upit zašto na razgovore nisu pozvani predstavnici MOSTA nezavisnih lista, Novosel je odgovorio da se MOST uspio nametnuti kao politička snaga koja bi mgla sudjelovati u budućoj Vladi nakon što je SSSH već definirao listu stranaka za razgovore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙