FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvojica euroskeptičnih zastupnika kažnjeni globom u visini 10 zastupničkih dnevnica

STRASBOURG, 27. listopada (Hina) - Vodstvo Europskog parlamenta potvrdilo je kazne dvojici zastupnika, koje uključuju globu u visini deset dnevnica i suspenziju sudjelovanja u parlamentarnim aktivnostima na deset dana.

 Ured Europskog parlamenta, koji čine njegov predsjednik i 14 potpredsjednika potvrdili su kaznu koje je predsjednik Parlamenta Martin Schulz nametnuo poljskom euroskeptičnom i krajnje desnom zastupniku Januszu Korwin-Mikkeu i te njegovom talijanskom kolegi iz Sjeverne lige Gianlucci Buonanno.
  Korwin-Mikke i Buonanno morat će platiti globu u visini desetodnevne dnevnice, što iznosi 3060 eura te deset  neće moći sudjelovati u parlamentarnim aktivnostima. Suspenzija se ne odnosi na njihovo pravo na glasovanje. Suspenzija stupa na snagu danas i traje do 11. studenoga.
 Schulz je donio odluku o kažnjavanju 14. listopada.  Korwin-Mikke je kažnjen nakon što je u srpnju na plenarnoj sjednici, svoju raspravu o uvođenju jedinstvene karte za putovanja europskim željeznicama, završio parafrazom nacističkog slogana "Jedan narod, jedan vođa i jedna karta".
 Korwin-Mikke je također kažnjen i zato što je u raspravi 8. rujna migrante nazvao "ljudskim smećem".
 Buonanno je kažnjen zato što je plenarnoj sjednici 6. listopada nosio majicu na kojoj je lik njemačke kancelarke Angele Merkel kombiniran s dijelovima lika Adolfa Hitlera. Dan poslije, za vrijeme rasprave u kojoj su sudjelovali njemačka kancelarka Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande, Buonanno si je nalijepio "hitlerovski" brčiće i pozdravljao nacističkim pozdravom.
 Obojici zastupnika to nisu prvi incidenti, navodi se u priopćenju Europskog parlamenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙