FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na britanskom sajmu 11 odličja za hrvatske inovatore

ZAGREB, 26. listopada 2015. (Hina) - Devet hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je 11 odličja na najvećem britanskom sajmu inovacija, The British Invention Showu (BIS) 2015., održanom u Londonu od 21. do 24. listopada, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski savez inovatora.
 Na ovogodišnjem, 15. BIS-u, najuspješniji je bio Tomislav Juratovac iz tvrtke PRO-HEPRO d.o.o., koji je za inovaciju Helloquent zaštitna torbica za mobitel za prigušenje visokofrekventnog energetskog zračenja osvojio posebnu nagradu "Duplo Zlato" i zlatnu medalju.
 Posebnu nagradu "Duplo Zlato" osvojio je i Miroslav Kovač iz tvrtke Tehno Futura d.o.o. za inovaciju Coffe Cloud, a Almir Karabegović (Adleja j.d.o.o.) za inovaciju Kontracepcijska spirala za pse osvojio je dva londonska odličja, zlatnu i srebrnu medalju.
 Zlatne medalje jubilarnog BIS-a osvojili su i Mirjana Brlačić iz tvrtke Priroda liječi d.o.o. za inovaciju NIKEL kozmetika za zaštitu od sunca te Radovan Marin (Auto-Mart d.o.o.) za inovaciju Stupići za parkiranje bicikla. 
 Srebrnim su medaljama, pak, nagrađeni Tomislav Marjanović (Foscrot j.d.o.o.) za inovaciju GRYNCO - save the planet te Hine Alex Vrtačnik (Reflecta inteligentni sistemi d.o.o.) za inovaciju REFLECTA - led rasvjeta. 
 Uz ove uspjehe, ističu iz Hrvatskog saveza inovatora, uspješni su bili i mladi hrvatski inovatori. Tako je inovacijski tim iz Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji čine Filip Gluhalić, Tomislav Geršić i Damir Matijak, za iznimno zapaženu inovaciju D-B-R sustavi za tekućinu osvojio zlatnu medalju, a mladi riječki inovator Denis Južnić, iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, osvojio je srebrnu medalju za inovaciju Zaštita parkinga za invalide.
 Iz Saveza ističu i kako je BIS održan u poslovnom središtu Londona pa su inovacije i novi proizvodi hrvatskih inovatora i poduzetnika privukli veliku pozornost britanskih poslovnih posjetitelja. 
 Dodaju i kako je hrvatsko izaslanstvo održalo i vrlo dobro prihvaćenu prezentaciju predstojećeg 40. salona inovacija INOVA 2015, koji će se održati u Karlovcu od 5. do 7. studenoga ove godine, uz očekivane brojne izlagače iz cijelog svijeta. 
 Ovogodišnji hrvatski nastup na BIS-u organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore, zaključuju inovatori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙