FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Članovi eko stožera Marišćina na listi MOST-a u 7. izbornoj jedinici

RIJEKA, 23. listopada 2015. (Hina) - Udruga Krizni eko stožer Marišćina podržala je aktivno sudjelovanje svojih članova na predstojećim parlamentarnim izborima na listi kandidata MOST nezavisnih lista u 7. izbornoj jedinici, priopćeno je u petak iz te eko udruge.

 „Vrlo nam je drago što smo i na nacionalnoj razini pronašli opciju koja bez fige u džepu podržava ekološki sustav gospodarenja otpadom i koja je spremna takav sustav i javno podržati“, navode iz udruga Krizni eko stožer Marišćina.

 Ističu da je na čelu MOST-ove nezavisne liste za 7. izbornu jedinicu poznati stručnjak za energetiku i ekologiju Slaven Dobrović, a da je na drugom mjestu predsjednik udruge Krizni eko stožer Marišćina Josip Katalinić, što, smatraju,   „jasno govori o ekološkom opredjeljenju opcije MOST nezavisnih lista koju svesrdno podržavamo.“
 Osim toga, na listi kandidata za 7. izbornu jedinicu još su tri člana te udruge među kojima su i nezavisni vijećnici Općinskog vijeća Viškova i članovi Upravnog i Nadzornog odbora udruge Krizni eko stožer Marišćina Milan Pavelić i Mirna Međimorec. 
 U priopćenju se navodi da o tome koliko značenje MOST nezavisnih lista pridaje sustavu gospodarenja otpadom govori i najavljeno javno potpisivanje Zero-waste Deklaracije, koju će, ističu, u ponedjeljak u Zagrebu, na predstavljanju kandidata izborne liste za 7. izbornu jedinicu osobno potpisati čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov.
 Iz Kriznog eko stožera Marišćina naglašavaju da konkretni programi platforme MOST nezavisnih lista dokazuju iskrenu volju i namjeru da se na nacionalnoj razini pokrenu životno važne i nužne promjene u Hrvatskoj. Kao neophodne reforme i mjere navode  racionalizaciju javne uprave, poticanje poduzetništva i povećanje zaposlenosti, fiskalnu odgovornost i transparentno proračunsko planiranje te prehrambenu i energetsku neovisnost.


VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙